Ærgerlig adfærd vedrørende Kong Frederiks nye bog: Dette vigtige element mangler

Af: Mie M.B

|

17/01/2024

Nyheder
Foto: Dennis Stenild, Kongehuset ©
Foto: Dennis Stenild, Kongehuset ©
Flere royale eksperter havde allerede forudset denne ærgerlige tendens

Lige nu læser andre også

TV2 har forgæves forsøgt at få en kommentar fra kongehuset og bogens forfatter, Jens Andersen, i forbindelse med en ny bogudgivelse. Ønsket var at diskutere både bogens indhold og den bagvedliggende proces. Desværre har både kongehuset og Jens Andersen valgt at undlade at kommentere på bogens udgivelse - en bekymrende adfærd, mener royal kommentator Jakob Steen Olsen fra Berlingske.

Han påpeger, at bogudgivelsen er en forlængelse af kongehusets moderne og lukkede kommunikationsstrategi, og dette ærgrer ham dybt.

"Pressen har ingen som helst mulighed for at stille kritiske spørgsmål, men er reduceret til at gengive citater, som er helt og aldeles gennemkontrollerede af Kongehuset. Der er noget dybt ejendommeligt i, at en så væsentlig offentlig institution som Kongehuset deponerer hele sin taletid hos et enkelt kommercielt forlag," udtaler Jakob Steen Olsen i Berlingske.

Hans observation er i tråd med tidligere kongelige eksperter, der har spået at det fremtidige kongehus sandsynligvis vil benytte en langt mere lukket facade mod pressen og primært kommunikerer via egne kanaler såsom deres Instragram konto og deres Facebook side igennem nøje udvalgte billeder, tekster og pressemeddelelser. Forholdet til pressen og til kritiske spørgsmål ser derfor ud til at lande på et minimalt ståsted, hvilket den lukkede attitude i forbindelse med den overraskende bogudgivelse ser ud til at bekræfte.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig