Ærgerlig melding fra DMI: Ikke hvad danskerne havde håbet

Nyheder
Foto: Shutterstock
Der er trist nyt fra DMI.

Lige nu læser andre også

På papiret er sommeren stadig over os, men det er der nok ikke mange, der kan nikke genkendende til, når de tænker på de seneste dages vejr.

En front gik tirsdag eftermiddag i land i Vestjylland og har givet regn indtil midt på natten.

Der har mange steder i dette område faldet omkring 25 mm regn. Fronten er nu på vej med træge skridt mod øst, mens den har tabt pusten.

Sådan lyder meldingen fra DMI.

Midt på natten satte fronten gang i luften over Tyskland, og der blev dannet tordenbyger, som tog turen op over den østlige del af Lolland samt Falster.

Her oplevede mange, at der ud over regn og lynene også var kraftige vindstød.

Man oplever tit, at der kommer vindstød, når der er en del lyn og torden i et område. Bygerne bevægede sig dog med pæn fart, så der kom omkring 10mm regn på 20 minutter mange steder på Falster.

Fronten og bygerne ventes at bruge en stor del af formiddagen på at komme ud af landet. Det betyder, at der bliver plads til solen, men det skal samtidig forventes, at flere byger rammer landet senere i dag.

Fra torsdag forventes ustadigt vejr med skyer, regn, byger og sol, men vejrudsigten er lidt usikker. Meldingen om det kedelige vejr er helt sikkert ikke, hvad danskerne havde håbet på - men det er nu engang realiteten.

Usikkerheden skyldes den tropiske storm Ernesto, som lige nu befinder sig sydsydvest for Newfoundland og er på vej mod De Britiske Øer.

Når tropiske storme når vores breddegrader, kan de påvirke vejrudsigterne, så lavtrykkets bane, timing og nedbørsmængde kan variere fra gang til gang.

Anbefalet til dig