Ærlig Sofie Linde: "Jeg synes, det er uhyggeligt og ubehageligt"

Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Nu taler Sofie Linde ud.

Sofie Lindes tale ved Zulu Comedy Galla i 2020 vakte stor opsigt - og fik sat gang i en stor Me Too-bølge. 

Talen satte for alvor gang i debatten, som også førte til flere afsløringer om en sexistisk kultur, der har hærget danske mediereaktioner.

Især TV 2 har været hårdt ramt af skandaler, og måtte i kølvandet på anklager blandt andet afskedige Jes Dorph Petersen og Jens Gaardbo.

Siden talen har Sofie Linde flere gange åbnet op om, at det bestemt ikke var gratis at stille sig op på den måde og fortælle en personlig historie.

Dengang anede ‘X Factor’-værtinden ikke, hvad hun kastede sig ud i, og derfor krævede det ikke det store mod fra hendes side af.

“I virkeligheden var jeg jo lidt forskånet for, at det var noget, jeg var bevidst omkring, fordi jeg jo ikke anede, at jeg gjorde noget, der var kontroversielt,” siger Sofie Linde til HER&NU under et pressemøde for ‘X Factor’.

"Ikke særlig rart"

Siden da har den massive opmærksomhed omkring hende dog haft sine gode og dårlige sider.

Gode, fordi talen har sat gang i en debat, som var nødvendig og vigtig.

Dårlige, fordi Sofie Linde på personligt plan har modtaget mange ubehagelige henvendelser.

Det bekymrer Sofie Linde, at prisen for at stille sig frem og fortælle om for eksempel sexisme, som hun har gjort, er så hård.

“Jeg synes da ikke, det er særlig rart at få negative kommentarer eller blive svinet til eller få dødstrusler. Jeg synes, det er uhyggeligt og ubehageligt og ærgerligt. Og det er skadeligt for debatten og demokratiet i det hele taget,” fortæller hun.

Når Sofie Linde i år er vært på ‘X Factor’ sæson 15, er det sjette gang hun indtager den rolle i underholdningsprogrammet, og med det er hun den vært, der har flest sæsoner på sit CV af de tidligere værter.