Ærlig 'Vild med dans'-vært taler ud: Bange for konsekvenserne

13/1/23 15:19

Mathias Busekist

Det hele startede med en lavine af tanker.

Det er mere end et år siden, at 'Vild med dans'-vært Sarah Grünewald besluttede, at hun 'aldrig skal drikke igen'.

Men selvom den 38-årige tv-vært både kan finde det kedeligt og frustrerende at undvære alkoholen fuldkomment, så har hun nu et år efter lært at acceptere, at hun ikke kan gøre det halvt og tage et glas vin i ny og næ.

I den forbindelse har hun delt en række Instagram-stories, hvori hun fortæller om bogen, der har hjulpet hende med at ændre hendes tankegang totalt.

Bogen skulle nemlig have udstyret hende med en række værktøjer, som hun har manglet, siden hun sidste år besluttede at lægge sit liv om ved at stoppe med at drikke alkohol.

Men lige siden hun traf beslutningen om at sætte proppen i flasken, har det sat gang i en masse tanker samt overvejeler, som hun har haft ønsket at få besvaret.

"Det er spørgsmål som bliver jeg kedelig, når jeg ikke drikker? Bliver jeg asocial? Synes folk, der drikker, at jeg er ubehagelig at være sammen med, når jeg så ikke vil drikke med dem, for så reflekterer jeg det over på dem? Får jeg et spøgelsesagtigt liv, hvor jeg skal gå rundt og være monoton og aldrig sådan helt vildt glad?"

"Det her med at være enormt social og have det allerbedst, når jeg er sammen med folk, og det har jeg jo stadig, og det har jeg altid forbundet med, at så skal man have en drink. Og den her bog er simpelt hen i gang med at give mig værktøjer til, hvordan jeg bare kan have det megafedt uden."

Sarah Grünewald har indtil nu været sin egen cheerleader, da det er hende selv, hun har skullet overbevise om, at hun snildt kan feste uden at tage fornøjelse i de våde varer.

Ifølge Grünewald har det dog langt fra været nemt, men med hjælp fra bogen, har hun fået ændret hendes tankegang.

"Der er så mange sejre i den for mig, som jeg har troet var nederlag. Afhængighed og alkoholisme er fyldt med skyld og skam. Og det gider jeg ikke mere af det der skyld og skam. Og heller ikke føle, at jeg er i et fængsel af en sygdom. At fortælle mig, at jeg har en sygdom, er det samme som at kaste mig ud over en klippe og fortælle mig, at jeg ikke kan komme op igen," siger hun.

Slutteligt fortæller hun, at hun ikke har lyst til at tænke på alkoholisme som en sygdom - og det har bogen hjulpet hende med.

"Det har været meget rørende for mig at få lov at fordybe mig i den her bog. Det bliver sådan en bog, jeg muligvis kommer til at læse 50 gange for hele tiden for ikke at føle mig alene."