Ærlige Casper Christensen: Narko har reddet mit liv

05/10/20 12:15

Sarah Steenfeldt

Komikeren har haft et langt liv i offentlighedens søgelys. Det talte han bl.a. ud om i DR-programmet Her er dit liv, hvor han tidligere har været gæst. Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1
Den 52-årige komiker, skuespiller og instruktør, åbner helt op i sin selvbiografi “Casper”, hvor han blandt andet fortæller hvordan MDMA har reddet hans liv.

Næsten enhver dansker kender til Casper Christensen, og for de fleste henledes tankerne straks på programmer som Husk lige tandbørsten, Mandrilaftalen, Langt fra Las Vegas, eller tv-serien og filmene klovn. 

I sin selvbiografi fortæller han om den store omvæltning det var at blive kendt som kun 22-årig, hvor hele hans liv blev vendt på hovedet. Pludselig stod pigerne i kø og livet var fest og farver. 20 år senere stod den stadig på et vildt liv med mange fester, hvor Casper også ofte fik en del “til næsen”. 

En dag blev det for meget for ham og han besluttede sig for, at vende sit liv. Til det brugte han en anderledes metode, som nu har vendt den festglade komiker til en rolig og religiøs veganer. Det skriver B.T.

For tre et halvt år siden gik han i såkaldt MDMA-terapi, for at finde ro.

Til at starte med var det primært nysgerrighed over for stoffet som drev ham. Casper indrømmer ærligt at han har prøvet alle stoffer, men at han ikke havde prøvet MDMA i helt ren form. 

Ulovligt i Danmark

Han vil ikke fortælle hvem der har stået for hans behandling med stoffet, da det faktisk er ulovligt i Danmark. MDMA er det aktive stof i ecstasy.

I et otte måneder langt klinisk terapiforløb, fik Casper Christensen store doser af MDMA, som var laboratoriefremstillet og i 99 procent ren form. 

Han fortæller at det ændrede hans liv, fordi det fungerede som en form for sandhedsserum, der fik ham til at åbne sig og tale frit - på den måde fandt han ind til sit sande jeg. 

Casper fortæller at hans nye bog på ingen måde er en opfordring til at tage stoffer - tværtimod er det faktisk en advarsel mod det. Han fortæller blandt andet om en episode på en tur til New york med sine venner, hvor han tog så meget kokain, at blodet løb ud af hans næse. 

I dag fordømmer han stoffer og kunne aldrig finde på at tage hverken kokain eller andre stoffer - udover MDMA som han kun vil tage i forbindelse med behandlinger. Han understreger at det MDMA-terapi ikke er noget som man skal spøge med - og det MDMA der bruges i terapi, på ingen måde kan sammenlignes med det som kan købes hos pusherne på gaden. 

“MDMA kan være et rigtigt farligt stof, så man skal fandme vide, hvad man gør. Der er folk, der har mistet livet på det.” Fortæller han i interviewet med DR.