Ærlige Cecilie Beck: "Jeg synes, det er skidesvært"

Nyheder
Cecilie Beck arbejder til hverdag som nyhedsvært på TV2. Hun er et af stationens mest populære ansigter. Foto: Miklos Szabo / TV2
Det er bestemt ikke dét, som den populære vært bryder sig mest om.

Lige nu læser andre også

Cecilie Beck arbejder til hverdag som nyhedsvært på TV2. Hun er et af stationens mest populære ansigter.

Men selvom hun efterhånden har været mange år på arbejdsmarkedet, å er der stadig særligt én ting, som hun ikke bryder sig specielt meget om -  lønforhandling.

"Jeg synes, det er skidesvært at snakke om løn, både generelt, og når man sidder til lønforhandlingen – og faktisk heller ikke særligt rart. At tale om penge er noget, vi nærmest opdraget til, at man bare ikke gør. Det er ufint, fordi man hurtigt kommer til at fremstå som en grådig lille satan, fordi man vil have mere. Men det er ikke noget rimeligt udgangspunkt forud for en lønforhandling – og derfor er det vigtigt, at man får sagt til sig selv, at det ikke er grådigt at ville betales ordentligt for sit arbejde," fortæller hun i et stort interview med Alt for damerne

Hun fortæller også, at hun faktisk ikke går særligt op i penge. Men det er naturligvis vigtigt for den populære TV 2-vært, at hun får en rimelig behandling. 

Men selvom lønforhandling ikke er noget, som Cecilie Beck bryder sig allermest om, så har hun alligevel fået noget erfaring. Derfor deler hun i interviewet også en række råd til, hvordan man griber den slags forhandlinger an.

Ikke dit ansvar 

Et af rådene lyder blandt andet på, at man inden samtalen skal have gjort det klart med sig selv, hvad det er man gerne vil opnå - på den måde undgår man at tøve. Desuden virker man mere besluttet og det er sværere blot at "spise medarbejderen af" med det som arbejdsgiveren har sat sig for. 

Derudover påpeger Cecilie Beck også, at man som medarbejder ikke kan stå til ansvar for, hvor chefen finder de ekstra penge til lønningsposen. Cecilie er nemlig ofte blevet mødt med sætningen "Så skal jeg jo tage pengene fra en af dine kolleger" - og det ansvar bør ikke tørres af på den ansatte lyder det. 

Selv har Cecilie oplevet de største lønhop, når hun har haft en anden arbejdsgiver på hånden - dét har fået cheferne op af stolen.

Privat er Cecilie Beck mor til døtrene Frida og Astrid, og det er ikke længe siden, at de to flyttede hjemmefra. 

Faktisk flyttede de to piger med kun én måneds mellemrum - heldigvis flyttede de ikke langt. 

"Men de flytter ind i den samme ejendom, som jeg bor i. Jeg har nærmest tvunget dem til at købe lejligheder, og de har fået hver deres. Den ene skal bo i min opgang, og den anden skal bo i opgangen inde ved siden af," lyder det dengang fra Cecilie Beck til Danish Beauty Award.

 

Anbefalet til dig