Ærlige Claus Holm: Troede jeg skulle dø

Nyheder
Foto: PR - Athenas.dk. Fotograf: David Bering
Claus Holm var sikker på at han skulle dø, da blodet fossede ud.

Lige nu læser andre også

Han var på vej hjem fra et foredrag, da han pludselig fik næseblod. Bloddede fossede ud og han var bange, sådan fortæller Claus Holm om den dag, hvor han var sikker på, at han skulle dø.

En sygeplejerske holdt ind og kom ham til undsætning, der blev tilkaldt en ambulance og Claus kom på hospitalet. Næseblodet viste sig at skyldes stress og forhøjet blodtryk. Det skriver Ude og Hjemme.

Og selvom mange ville tro, at det var et klart budskab fra kroppen om, at nu skulle Claus til at passe på - så gjorde han faktisk det modsatte. Dengang vejede han over 125 kilo og besluttede i stedet, at hvis det var fordi timeglasset var vendt - så skulle han altså nå det hele.

Han spiste og kørte vejene tynde i sin varevogn til og fra jobs. Hver morgen startede med et rundstykke med smør og ost, en croissant, en muffin og afslutningsvis en høj snegl - alt sammen hentet på tanken, på vej på job i bilen. 

Han indrømmer ærligt, at han blot hver dag udskød at gøre noget ved vægten. Lige indtil den dag hvor han blev spurgt om at medvirke i programmet Fem fede kokke på TV 2.

Det fik ham til at græde

Faktisk er Claus også aktuel i programmet lige nu, men faktisk er det hans anden sæson.

Allerede sidste år sagde han ja til programmet, også selvom han egentlig mest havde lyst til at takke nej.

I 30 år har han været gift med Anne - og han er heller ikke et sekund i tvivl om, at det er hende der gav ham motivationen til at tabe sig.

"Om du er tyk eller tynd, bare du er glad og bliver her og passer på mig – det vil jeg gerne have. Jeg elsker dig, som du er," sådan lød ordene fra hende, i en videohilsen til ham, som han fik i det første program af Fem fede kokke. Tårerne trillede hos Claus Holm, for selvom de to kan snakke om alt - så havde de aldrig italesat lige netop dét, at Anne selvfølgelig gerne vil beholde Claus hele livet.

Siden har han givet den gas med træning og sund mad - og der er også røget 23 kilo.

Claus Holm kæmper stadigvæk for at smide de sidste 10-15 kilo for at komme i mål - blandt andet for at få lov til at få en operation for navlebrok, som kræver at han ikke vejer mere end 85 kilo. 

Desuden håber Claus på at blive 90 år.

 

 

 

Anbefalet til dig