Ærlige Helle Thorning-Schmidt: "Det er en sorg"

01/2/21 19:45

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu fortæller den tidligere statsminister ærligt, at det er svært at sige farvel.

Fra 2011 til 2015 var hun Danmarks statsminister - og af danskerne er hun sikkert mest kendt som en seriøs kvinde og handlekraftig kvinde. Det betyder dog ikke, at hun ikke kan være blød. 

Netop Helle Thorning-Schmidts bløde side, er noget som danskerne får et mere sjældent glimt af, i programmet Deja-vu hvor Cecelie Frøkjær er vært.

Her får hun besøg af en række kendte danskere, hvor der i hvert program bliver talt om skelsættende begivenheder i deres liv. Under Helle Thorning-Schmidts besøg falder snakken på privatlivet - og det er her at hun løfter sløret om især en begivenhed der har været ekstra svær. Det skriver B.T.

Sammen med sin mand, Stephen Kinnock, har Helle Thorning-Schmidt to døtre - Camilla på 22 år og Johanna på 24 år. De to døtre er "fløjet fra reden" og netop dét, har været rigtig svært.

Der er blevet fældet tårer

"Jeg ville lyve, hvis jeg ikke sagde, at det er mega sørgeligt, når børnene flytter hjemmefra. Der er fældet tårer hjemme hos os over det, og bare når jeg snakker om det, så tænker jeg: "Jeg skal aldrig bo sammen med mine små børn igen", siger den tidligere statsminister, og tilføjer:

"Det er en sorg, når børnene bliver så store, på en eller anden måde. For de er der bare ikke, de små børn, mere."

Det er dog ikke kun skidt, at børnene bliver store - det betyder nemlig at der er større chance for at et andet ønske bliver opfyldt. Helle Thoning-Schmidt fortæller nemlig, at hun helt bestemt er klar til at blive bedsteforælder - det er dog ikke noget hun snakker meget om, de to døtre er nemlig ikke begejstrede for dét pres.

Til daglig bor Helle Thorning-Schmidt i London og her har coronaen også haft en stor påvirkning på dagligdagen. Hun har blandt andet set en del mere til sin mad, da det har været sværere at rejse, men hun har også rejst til Danmark. Det betød dog, at hun blandt andet da mink-situationen rasede, blev nødt til at blive længere end forventet - da hun ellers ville skulle i to ugers isolation ved hjemkomsten til London. Det gav i stedet rig mulighed for at få set nogle af de tætteste veninder i Danmark - heriblandt Paprika Steen.

Helle Thorning-Schmidt bor normalt i London, men på grund af corona-pandemien er hendes verden også vendt på hovedet. Hun har nu været i Danmark i tre uger, da hun er strandet i København, på grund af mink-situationen. Alle fly fra København til London er nemlig stoppet - og selvom at den tidligere danske statsminister godt må rejse til London, da hun bor der, så venter hun lige lidt. Hun skal nemlig i to ugers isolation, hvis hun rejser tilbage nu.

Hvordan de to mødte hinanden kan du læse meget mere om her:

Deja-vu kan ses på TV 2 Charlie mandag aften og allerede nu på TV 2 Play.