Ærlige Hilda Heick: "Jeg syntes, at jeg var en dårlig mor"

Foto: PR - ARTE Booking
I går kunne Hilda Heick fejre sin 75 års fødselsdag - og i den forbindelse tænker hun tilbage på hendes liv.

Mest læste i dag

Siden teenageårene har Hilda dannet par med Keld. Selv om de to faktisk mødte hinanden for allerførste gang i skolegården, på vej til 2. klasse. Her viste Keld nemlig Hilda vej til den klasse, som de begge skulle gå i. Det fortalte Keld til B.T. i forbindelse med sin 75 års fødselsdag i februar.

Der gik dog nogle år før de to begyndte at danne par, men til en 15 års fødselsdag mange år senere, opstod der for alvor sød musik - og siden har de to dannet par.

Tidligt i deres parforhold begyndte de to også at lave musik sammen - og det har de så gjort lige siden.

De to har nu i mange år været en elsket duo blandt danskerne og på trods af, at de begge nu har rundet 75 år - så spiller de stadig. Så sent som sidste år deltog Hilda Heick også i Vild med dans.

I forbindelse med sin 75 års fødselsdag, som Hilda kunne fejre i går - den 19. maj, ser hun tilbage på sit liv i et interview med Ritzau Fokus.

Her fortæller Hilda, at det værste ved at både hende og Keld nu har rundet 75 år er, at de begge ved at "de har den korte ende tilbage". Det beskriver Hilda som det værste at tænke på - at den ene af dem en dag, skal undvære den anden.

Man skal huske at nyde tiden

Derfor ved de også, at de skal huske at nyde den tid de har sammen.

Da Keld og Hilda begyndte at spille, væltede det ind med bookinger. Det betød også, at de to var meget ude at spille, men her havde de allerede fået datteren Annette - og så blev de mange spillejobs for meget for Hilda.

"Til sidst kunne jeg ikke holde til det. Jeg syntes, jeg var en dårlig mor, for jeg var der ikke ret meget," fortæller Hilda.

Dengang arbejdede Hilda som programmør ved siden af musikken, og derfor blev hende og Keld enige om, at hun i stedet skulle stoppe med det i en periode. Selvom det på daværende tidspunkt var planen at vende tilbage til jobbet, så skete det aldrig - for så tog musik karireren fart.

Gennem årene har Keld og Hilda også været direktører for Nykøbing Falster Revyen pg været værter på lokal-tv-stationernes bingo. Desuden har de optrådt i flere komediesammenhænge - og derudover var Hilda som tidligere beskrevet med i Vild med dans sidste år, hvor hun slog rekord som den ældste deltager, der har været i programmet.

Parret har i øvrigt også deltaget i Dansk Melodi Grand Prix, samt vært for det, sammen med datteren Annette Heick. I dag bor Keld og Hilda nord for København, tæt på datteren Annette, hendes mand og deres to sønner.

 

 

 

 

Anbefalet til dig