Ærlige Jan Gintberg: Det har været svært

09/09/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: PR - ARTE Booking
Den populære komiker fortæller nu om en svær tid.

Mest læste i dag

Jan Gintberg blev nummer tre i 'DM i stand up' i 1992. Siden har han fået danskerne til at grine mange gange. Han har været med i 'Tæskeholdet' på P3, TV3 programmet 'Er du klogere end en 10-årig' og programmet 'Gintberg på kanten' på DR1. 

Derudover er han også kendt for sine anmelderroste one-man shows. 

I et stort interview med Femina fortæller han nu om sin barndom og ungdom - og det har ikke altid været en nem tid. 

Selv beskriver den populære komiker forholdet til sine forældre som "ret skidt". 

Det betyder dog ikke, at han ikke har haft kontakt til dem. 

Allerede da Jan Gintberg var omkring 5 år gammel, blev hans mor indlagt første gang. Det var første indlæggelse af flere, på grund af hendes psykiske sygdom. 

"Min mors psykiske sygdom har da redet mig som en mare i utrolig mange år. Det har da været tungt. Hun fik en psykose, da jeg var fem-seks år, og så ændrede hun sig. Så jeg var påvirket af det, og jeg har været det i hele min ungdom. Indtil … jamen indtil hun døde nærmest, var jeg påvirket af det," fortæller han i interviewet. 

Moderens sygdom kom især til udtryk ved, at hun var manipulerende og havde religiøse tanker. Hun var allerede religiøs fra barns ben - men det kom stærkt til udtryk, da den psykiske sygdom kom til. Senere hen har Jan Gintberg været nervøs for, om han selv ville have noget af det.

Men det skete aldrig - og det tror han heller ikke det kommer til nu.

Kunne ikke holde det ud

Jan Gintberg fortæller, at han allerede var meget mentalt distanceret til sine forældre da han var 16 år - derfor flyttede han også allerede her hjemmefra.

Forældrene blev siden skilt. For otte år siden døde Jan Gintbergs mor og for 10 år siden døde hans far. Han brød aldrig kontakten til forældrene, men forholdet til dem var skidt. 

I interviewet fortæller han, at han faktisk følte lettelse da forældrene døde. 

"Men i det sekund de døde, lukkede øjnene … huuurh, lettelse! Der var bare en følelse af, at nu skal jeg ikke danse med det åg længere. Der var ikke en sorg, og det er jo grimt at sige, men for mig VAR det en lettelse," fortæller han. 

Han fortæller også, at han ikke følte sorg efter forældrenes død - men han har følt sorg over ikke at have haft en kærlig relation til forældrene. 

Du kan læse hele interviewet med Jan Gintberg hos Femina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anbefalet til dig