Ærlige Jesper Nøddesbo åbner op om livskrise

Nyheder
Foto: Anita Graversen/Ritzau Scanpix
Foto: Anita Graversen/Ritzau Scanpix
Håndboldikonet bryder tavsheden om svær tid i livet

Mest læste i dag

Han har for alvor bidt sig fast på danskernes læber, da han gang på gang gjorde god figur på håndboldbanen. 

Men alting har en pris. 

Og nu løfter den evigt populære Jesper Nøddesbo sløret for bagsiden af medaljen. 

Det gør han i en podcast, hvor han ikke lægger skjul på hans svære følelser med ensomhed i topsporten. 

For selvom håndboldspilleren har hevet et hav af guldmedaljer både på landsholdet og på klubplan i den spanske storklub Barcelona, så har populariteten og rampelyset haft sin pris. 

Det afslører han i en podcast, der går under navnet ‘SamtaleRummet’, hvor Jesper Nøddesbo, der i dag arbejder som coach, taler med forskellige gæster om ensomhed. 

Noget som hele Danmarks Jesper Nøddesbo også har mærket på egen krop. 

Og i dag arbejder han som coach hos Copenhagen Coaching Center, som har udgivet podcasten ‘SamtaleRummet’, der skal sætte fokus på, at der skal være plads til at tale om svære ting og emner. 

Noget som Jesper Nøddesbo selv havde brug for i hans lange håndboldkarriere. 

Han lagde nemlig ikke fingre imellem, da han i sidste uge gæstede Aftenshowet og talte om hvordan han til tider knoklede med tingene: 

“I lang tid havde jeg en hård periode, hvor jeg knoklede med tingene. Jeg fik ikke snakket med nogen, men startede så ved en sportspsykolog, og det åbnede øjnene for at få lov til at læsse af på en tredjepart. Det var der, jeg opdagede, at det at omsætte tanker til tale skaber et refleksionsrum, fortalte han hudløst ærligt i Aftenshowet. 

I podcasten fortæller Jesper Nøddesbo desuden om sin egen oplevelse med ensomhed, som han især oplevede i mødet med sine holdkammerater, og peger på et særligt sted, hvor hans ensomhed oftest er kommet til udtryk. 

“Den ensomhed, som måske står klarest for mig, er den ensomhed, som jeg som aktiv håndboldspiller oplevede i omklædningsrummet en gang imellem. Jeg tror egentlig, at den ensomhed var et produkt af den machokultur, jeg var en del af. Langt hen ad vejen handlede det om præstere, det handlede om at vinde, og der var ikke nogen vej udenom, fortæller en ærlig Jesper Nøddesbo i podcasten. 

Og det var her, at han lagde mærke til, at der ikke var plads og tale om, når tingene var svære. 

“Der, hvor ensomheden for mig træder tydeligst frem, det var, når man sidder alene med sine følelser i et rum og kigger rundt og egentlig er omgivet af mennesker, man rigtig godt kan lide, har et stort sammenhold med, har oplevet kæmpe opture med, kæmpe nedture med, men har svært ved at dele de følelser, man måske bærer i hverdagen, når det måske er lidt tungt”, fortæller han. 

Anbefalet til dig