Ærlige Lene Beier: Fortæller om kronisk sygdom

22/03/2021

Sarah Steenfeldt

Lene Beier er især kendt for sin rolle som vært på TV2 programmet Landmand søger kærlighed. Foto: Anders Brohus/ TV 2
Nu åbner den populære vært helt op og fortæller om sin kroniske sygdom.

Mest læste i dag

De første tegn på, at noget var galt, dukkede op kort efter at Lene havde mødt sin mand Anders. 

Anfald med svimmelhed, besvimelse, hjerteflimmer, forstoppelse, tør hud, træthed og ændret stemme. Flere gange gik Lene til lægen, men uden klarhed omkring, hvad der var galt. Det skriver ALT.dk.

Det var Lenes svigermor, som er overlæge, der løste gåden. Hun pegede på stofskiftesygdommen myxødem. Lene havde ikke taget på, hvilket man ellers som regel gør, hvis man har denne sygdom. 

Det viste sig at være rigtigt og det betyder, at Lenes skjoldbruskkirtel ikke fungerer - og derfor må hun tage medicin for at holde stofskiftet i gang.

I dag mærker Lene ikke til sygdommen, både takket være medicinen - men også fordi hun følger et par særlige leveregler.

Normalvis er hun ikke til regler omkring kost, men lige netop i denne sammenhæng, så er der visse ting der bør overholdes.

Hun sørger blandt andet for, at spise fiberrrig kost, drikke meget vand og spise vitamintilskud. 

Snart aktuel i nyt program

I februar afslørede den populære tv-vært på Instagram, at der snart kommer et nyt tv-program, hvor hun sammen med sin familie er i fokus.

“Siden oktober har vi alle knoklet og bygget i nabohuset, hvor min ene lillesøster, svigerinde, lille Bas, hunden Makker og Jyttemor er flyttet ind. Min søster og hendes kone, som har købt nabohuset bor nedenunder - og min mor, som har boet hele sit liv i Skive, bor til leje ovenpå i sin egen “lejlighed” - og nu har hun endelig tid til at nyde sit liv som pensionist i de nye omgivelser,” skriver Lene Beier til et billede, hvor hele familien er samlet til weekendhygge og fastelavnsboller.

Foto: Instagram

“Vi har, igennem de sidste måneder, haft besøg af TV2 Fri, så der kommer en lille programserie om tilblivelsen af vores nye familiekollektiv i løbet af 2021,” afslører Lene Beier.

Det er ikke første gang, at Lene Beier og familien inviterer danskerne indenfor i hjemmet. I programserien Beier bygger forvandlede Lene Beier og hendes mand, Anders, et parcelhus fra 1970'erne til familiens drømmehus. 

Tilbage i 2016 købte parret drømmegrunden i Søvang, der ligger lidt uden for Dragør på Amager, og det er også her, i nabohuset, at Lene Beiers søster og svigerinde har været i gang med at renovere.