Ærlige Mette Frederiksen om kræftforløb: "Det var svært at tumle"

04/2/21 07:58

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Corona-pandemien i sig selv har givet statsministeren rigeligt at se til - men midt i det hele blev hendes familie også ramt af en hård tid.
Den 27. juni 2019 overtog Mette Frederiksen embedet som statsminister af Danmark. Hun nåede dog ikke at sidde der i mere end små 7 måneder, før der blev vendt op og ned på verdenssituationen.   En coronavirus kom pludselig dumpende ned fra himlen, og her et år efter er vi fortsat i gang med at bekæmpe pandemien. Statsministeren er gået forrest i kampen, men det har bestemt ikke været let for Mette Frederiksen.
Hun har selv været meget påvirket af hele situationen, hvor hun blandt andet måtte udskyde sit bryllup med manden Bo, og midt i det hele kom der sygdom i familien, da Mette Frederiksens far, Flemming Frederiksen, pludselig blev ramt af kræft.

Det fortæller statsministeren selv i et interview med BILLED-BLADET.

Far fik kræft

Hun fortæller også, at det var en rigtig svær periode, da hun kun kunne have telefonisk kontakt med sin syge far.

“Det var svært at være væk fra min far. Jeg dur ikke til at være pårørende på distancen. Det er slet ikke mig. Men det er klart, at vi måtte passe ekstra godt på. Det var svært at tumle,” lyder det fra Mette Frederiksen.

Hvilke kræftsygdom der var tale om, fortæller Mette Frederiksen ikke, men hun kan heldigvis berette om, at hendes far kom godt igennem sit kræftforløb.

På trods af, at det ikke har været noget let år for statsministeren, så lykkedes det alligevel at få ringen på fingeren. Hun blev nemlig gift med sin mand Bo Tengberg den 15. juli. Bryllupsfesten kalder hun selv for "sit livs bedste fest".