Ærlige Peter Ingemann: “Halvdelen af mine juleaftener som barn har været dårlige”

21/12/20 09:31

Sarah Steenfeldt

Peter Ingemann er især kendt fra TV 2 programmet Størst. I et afsnit besøger han blandt andet verdens største jernmine i Kiruna, i Sverige. Du kan se Størst på TV 2 Play. Foto: Heartland / TV 2
Det er ikke altid, at julen er børnenes fest.

I et interview med B.T. har den populære Størst-vært afsløret, at julen ikke altid var fantastisk, da han var barn. Det er faktisk langt fra rosenrøde beretninger, han har fra barndommens jul. 

“Cirka halvdelen af mine juleaftener som barn har været dårlige. Min far var fantastisk, men kvartalsalkoholiker, og juleaftener er bare ikke så morsomme, hvis ens far ikke kan gå rundt om juletræet, fordi han er for fuld”, fortæller han. 

Det er ikke en hemmelighed at Peter Ingemanns far drak, det har tv-værten længe været helt åben omkring - i bogen “Ingemanns land”, fortæller han åbent om faderens alkoholmisbrug, utroskab og selvmord.

Peter Ingemann fortæller ærligt, at julen derfor godt kunne være en hård tid, da han var barn. Der blev Peter Ingemanns far nemlig ekstra udfordret fortæller han, fordi han kom under pres og skulle “præstere”. Om sin far fortæller tv-værten, at hvis der er noget som en alkoholiker ikke bryder sig om - så er det at skulle præstere på et bestemt tidspunkt og det var også tilfældet for Peter Ingemanns far. 

Barndommens jul har sat sine spor

Derfor blev julen altid en kæmpe familie hos familien, hvor faderen lavede fantastisk mad - men bagsiden af medaljen var, når faderen var døddrukken. Derfor havde Peter Ingemann det i mange år, et ambivalent forhold til julen. 

“Jeg tænkte, at det var opreklameret. At det var kørt op til at være et helt perfekt glansbillede med julemanden flyvende over himlen, mens det i virkeligheden bare var ensbetydende med kaos,” fortæller han. I samme ombæring fortæller han, at det først var da han selv fik børn, at han igen fandt glæden ved julen.

Barndommens jul har stadig sit tag i tv-værten, derfor gør han stadig den dag i dag, alt for at holde en rolig jul. Han fortæller, at det i dag nærmest er en mani for ham, at at der skal være. Det betyder dog ikke, at han ikke kan nyde et glas rødvin, men julen skal være ordentlig.