Ærlige Puk Elgård: Det ændrede mit liv

12/08/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Heartland/TV 2
I 1982 tog den populære tv-værts liv en afgørende drejning.

Mest læste i dag

Hvis ikke det tilbud var kommet - så er Puk i tvivl om, hvor hun havde været i dag.

Puk Elgård er i dag kendt for sin værtsrolle på en lang række tv-programmer, herunder By på skrump, Aftensowet og Go' Morgen Danmark. 

Den smilende vært havde en kaotisk ungdom - og hun er i tvivl om, hvor hun var havnet, hvis ikke hun havde fået tilbuddet i 1982. Det viste sig nemlig at blive et vendepunkt i hendes liv.

"Jeg ved ikke, hvor jeg var havnet, hvis jeg ikke var kommet på efterskole," lyder det fra Puk Elgård. 

I et nyt program genbesøger hun nu efterskolen og veninderne fra dengang, hvor hun giver seerne et helt unikt indblik i hendes liv. Det sker i programserien "Tilbage til efterskolen". Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse

Det var kommunen der tilbød hende en plads på Mellerup Ungdomsskole. Og efter nogle svære år i barndomshjemmet, faldt tilbuddet på et rigtig godt tidspunkt. 

Gode og kærlige forældre 

Puk mindes sine forældre som gode mennesker, som gav deres børn både kærlighed og omsorg, men de blev ramt af en stor sorg. Puks forældre mistede deres første barn, Pia, da hun var blot syv år gammel. Det slog livet i stykker for forældrene og sendte dem i en dyb og alvorlig krise.

For 14-årige Puk var det en befrielse at starte på efterskole. Lige så stille begyndte det at gå fremad. 

Efterskolen havde en friere tilgang til undervisningen end folkeskolen - og det profiterede Puk af. Samtidig var det trygt på efterskolen og et frirum - det betød at hun blev meget mere bevidst om sine egne styrker. 

Det var på efterskolen, Puk lærte at få veninder. Nu opsøger hun de piger, hun boede med og var tættest på for at finde ud af, hvordan deres liv har formet sig. Foto: Heartland/ TV 2

Især to styrker blev hun bevidst om: Humor og gåpåmod. De styrker har hjulpet hende til, at have modet til at blive kastet ud i noget nyt. 

"Vi blev bare kastet ud i alt muligt på efterskolen såsom at synge, optræde og sådan noget, og jeg opdagede, jeg var god i sociale sammenhænge. Jeg havde talent for at formidle," fortæller Puk Elgård.

Voksede fire etager 

Efter opholdet på efterskolen, fik Puk sit første professionelle teaterjob, der bød på mange forestillinger om året. 

Det var første skridt for hendes karriere. 

Puk beskriver selv, at hun var vokset med fire etager da skoleåret var omme - og pludselig skulle der tages afsked. 

Hvis Puk skal koge alle minderne fra efterskolen ned til de eksempler, som hun husker tydeligst, så er det ankomsten og afskeden med efterskolen.

Minderne fra efterskolen er gode. Foto: Heartland/ TV 2 

"Jeg havde haft det bedste år i mit liv. Jeg følte mig hjemme. Jeg havde de bedste venner, jeg var blevet dygtigere og havde fået selvtillid. Jeg havde været forelsket helt ind i sjælen," sådan beskriver Puk efterskoletiden. 

Nu, snart 40 år efter, vender Puk tilbage. 

Du kan se "Tilbage på Efterskolen" på TV 2 Play fra tirsdag den 10. august og kl. 20.00 på TV 2. 

- Når du siger farvel til sådan et sted, er du vokset med fire etager, fortæller hun.

 

Anbefalet til dig