Af vejen, Tesla: Danske DSV slår alle verdensrekorder med kæmpe projekt

29/02/2024

Mie M.B

Foto: Konektus Photo / Shutterstock.com
Projektets størrelse er hidtil aldrig set før

Mest læste i dag

SolarFuture ApS står bag et banebrydende projekt, der placerer dem og DSV i frontlinjen af solcelleindustrien globalt. I Erhvervspark Vega nær Lund, vil de etablere verdens største solcelleanlæg placeret på et tag, med en kapacitet på 35 megawatt. Denne imponerende bedrift vil finde sted på DSV's omfattende logistikcenter, som dækker cirka 300.000 kvadratmeter, hvoraf størstedelen vil blive beklædt med solcellepaneler. Det skriver Horsens Folkeblad.

Byggeriet er netop indledt, og anlægget forventes at stå færdigt i december i år.

Dette ambitiøse projekt adskiller sig markant fra tidligere solcelleanlæg i Danmark, som primært er opført på jorden. For at finde tilsvarende initiativer må man se til udlandet. SolarFutures indsats overgår endda Teslas GigaFactory i Nevada, USA, i elproduktion, hvilket sætter en ny standard for industrien.

Mads Christensen, administrerende direktør hos SolarFuture, udtrykker stor begejstring og ære over projektet. Med et team af specialister forventer virksomheden en effektiv installation, understøttet af grundig planlægning og logistik. Anlægget vil kunne producere over 33 GWh årligt, hvilket svarer til strømforbruget for omkring 7300 husstande og vil reducere CO2-udledningen med 5300 ton for DSV.

Planlægningen har været kompleks, især logistikken, da logistikcenteret dagligt håndterer over 1000 lastbiler. Projektchef Jens Christian Sørensen fremhæver, at levering af solcellekomponenter har krævet nøje skemalægning, men er optimistisk med den plan, der er på plads.

DSVs gigantbyggeri, som er Nordeuropas største for en enkelt lejer, beløber sig til omkring to milliarder kroner og forventes færdiggjort i oktober 2024.

Anbefalet til dig