Afbryder sommerferien: Nu reagerer Mette Frederiksen

Foto: Shutterstock

Statsministeren har netop udtalt sig

I dag er en helt særlig dag i Norge. Her markeres ti året for terrorangrebet i Oslo og på den lille ø Utøya, hvor 77 mennesker mistede livet. 

 

Den skrækkelige begivenhed omtaler statsminister Mette Frederiksen (S) nu i et nyt opslag på sin Facebook. Siden starten af juli har statsministeren ellers holdt en pause fra de sociale medier, mens hun har været på sommerferie. Nu er hun dog tilbage ved tasterne. 

 

"I dag sender jeg på vegne af hele Danmark og alle danskere de varmeste tanker til Norge," skriver statsminister Mette Frederiksen, inden hun fortsætter:

 

"For ti år siden blev vores broderfolk ramt af et forfærdeligt terrorangreb i Oslo og på Utøya. 77 mennesker blev brutalt dræbt."

"Mennesker, der arbejdede for demokratiet. Glade unge i færd med at engagere sig i politik. I fremtiden. Det var et angreb på noget af det helligste i vores samfund: Frit at kunne tage del i den politiske debat."

Læs også

Hvepseinvasion kan være på vej midt i skøn dansk sommer

Tænker på familierne og venner

Mette Frederiksen fortæller desuden, at ofrenes familier og venner i dag er i hendes tanker

"Ofrene kom fra alle egne af Norge. Mennesker over hele landet havde sorgen tæt på. Mine tanker går til jer familier og venner, som sidder med tunge tab," skriver statsministeren."

"Sorgen og savnet vil aldrig forsvinde. Men Norge har vist os alle, at vores fælles værdier – åbenhed, tillid og medmenneskelighed – er stærkere end de kræfter, der vil os ondt."

 

"Da det norske folk stod over for ondskab og splittelse, insisterede I på kærligheden og fællesskabet. ”Troen på livet vårt, menneskets verd” var jeres værn mod vold."

 

Selv på en dag, der markeret ti-året for en tragisk begivenhed, er der et lys i mørket, understreger Mette Frederiksen. 

 

"I dag mindes vi. Og om to uger mødes Arbeidernes Ungdomsfylking, AUF, igen til sommerlejr på Utøya.

Ungdommen og fremtiden sejrer over de mørke, udemokratiske kræfter."

Læs også

Hver femte bryder loven uden at vide det: Nu advarer politiet

 

Læs også