"Aflys alt": Mette Frederiksen strammer og kommer med appel

05/1/21 14:21

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Regeringen strammer nu flere restriktioner.

Midt på eftermiddagen tirsdag tonede statsminister Mette Frederiksen (S) frem på tv-skærme landet over.

Årsagen til pressemødet er den aktuelle corona-situation i Danmark. De seneste dage har særligt den nye britiske variant af coronavirus vakt bekymring hos både fagfolk og politikere. Denne variant påkalder sig særlig opmærksomhed, da den betragtes som mere smitsom end den variant, der lige nu er den dominerende. 

Der er på nuværende tidspunktet intet, der tyder på, at den britiske variant er hverken mere dødelig eller smitsom. Bekymringen går dog på, at den øgede smitterisiko potentielt er dårligt nyt for arbejdet med at knække kurven, indtil væsentligt flere borgere er blevet vaccineret. 

Det har i denne uge fået Enhedslisten, SF og Radikale til at ytre ønske om mere vidtgående restriktioner i Danmark, så smitten holdes i skak. 

Det var på den baggrund, at statsminister Mette Frederiksen indkaldte til pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet. 

Taler til alle danskere

På pressemødet bekræftede Mette Frederiksen, at forsamlingsloftet sænkes til fem. Derudover opfordres alle til at indskrænke deres sociale kontakt. Man skal helst se maksimalt fem personer. Det understreges, at dette også gælder i private hjem. 

Afstandskravet justeres også. Nu skal danskerne igen holde to meters afstand til andre, når de færdes i det offentlige rum,

Samtidig kom statsminister Mette Frederiksen med en appel til alle danskere. 

"Bliv mest muligt derhjemme. Undgå at mødes med andre end dem fra din husstand og dine nærmeste," udtalte Mette Frederiksen på pressemødet, inden hun tilføjede: 

"Aflys alle de aftaler, du kan."

Samtidig fortæller statsministeren, at regeringen overvejer om en eller flere af de gældende restriktioner skal gælde længere end 17. januar, hvor de er sat til at ophøre.