Afslørende optagelser: Putin ryster og har svært ved at stå op

Af: Ida Hansson

|

13/06/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ikke første gang, at den russiske leders helbred trækker overskrifter.

Lige nu læser andre også

Spekulationerne om Putins helbred er vokset, efter at den russiske leder blev afbilledet synligt rystende under en prisuddeling i går aftes.

Putin stod ved siden af ​​en af ​​modtagerne af Den Russiske Føderations statspris, da optagelserne blev lavet.

Snak om den russiske præsidents helbred har været udbredt lige siden Putin lancerede sin invasion af Ukraine i februar i år.

Under ceremonien rystede Putins ben, da han lyttede til den russiske filmskaber Nikita Mikhalkov tage imod en pris, der belønner hans arbejde i kunsten.

Optagelserne viser Putin, der står lige ved podiet med armene ned langs siden, mens han kæmper for at stå stille, åbenbart svajende frem og tilbage i en bølgende bevægelse.

Han ses også vugge fra side til side, i et forsøg på at skjule sine rystende ben.

Eksperter, der har set Putins opførsel i løbet af de sidste par måneder, havde bemærket, at den russiske leder bizart drejede sine fødder, mens han satte sig ned.

I marts blev Kreml tvunget til offentligt at insistere på, at Putins mentale tilstand var "normal" midt i vedvarende rygter om, at han kunne være alvorligt syg eller endda døende.

Dog har en direktør, der tilbragte to år sammen med Putin, hævdet, at præsidenten tidligere har lidt af kræft. Det skriver Daily Star.

Ud over påstande om, at Putin lider af kræft, har andre analytikere foreslået, at den russiske leder kunne lide af Parkinsons sygdom. Hjerneforstyrrelsen påvirker motorikken og kan potentielt forklare Putins kamp for at forhindre, at hans ben ryster.

På trods af sin potentielle sygdom er Putin fortsat med at føre krig mod Ukraine og har i denne uge øget sin fjendtlige retorik.

På en sjælden offentlig pressekonference sammenlignede han sine handlinger i Ukraine med den krig, Peter den Store førte for at udvide og styrke det russiske imperium.

I en henvendelse til de fremmødte journalister sagde Putin: "Peter den Store førte den store nordlige krig i 21 år. Det tyder på, at han var i krig med Sverige. Han tog noget fra dem. Han tog ikke noget fra dem, han returnerede det, der var Ruslands."

Præsident Putin sagde tidligere på måneden, at Moskva ville angribe nye mål, hvis Vesten leverede længererækkende missiler til Ukraine.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig