Afslører: Dette er årsagen bag Vingegaards succes

10/04/2023

Ida Hansson

Foto:Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Der er en helt særlig grund til, at hele Danmarks cykel-darling har medvind i karrieren. I hvert fald hvis man spørger Jonas Vingegaards sportsdirektør.

Mest læste i dag

Jonas Vingegaard bed sig for alvor fast på danskernes læber, da han i sommers endte øverst på podiet i verdens største cykelløb. 

Og de seneste dage har været ingen undtagelse. 

Her viste hele Danmarks Jonas Vingegaard igen god figur, og endte øverst på sejrsskamlen i ‘Baskerlandet Rundt’. 

Men det bliver også sidste gang lige foreløbig, at Jonas Vingegaard kører sig til tops. 

Man skal nemlig ikke spole tiden ret langt tilbage, før det stod sort på hvidt, at Jonas Vingegaard ikke bliver og finde i ardennerklassikerne.

Det bliver i stor modsætning til hans evige rival Tadej Pogacar, som Jonas Vingegaard igen skal krydse klinger med, når feltet tager hul på Tour de France i juli. 

Deres veje dertil er nemlig vidt forskellige, og humlen bag det er, at Jonas Vingegaard skal bruge tid med familien, inden sommerens intense periode, hvor verdens største cykelløb, Tour de France, løber af stablen. 

Og spørger du holdets sportsdirektør, Frans Maasen, så lægger han heller ikke skjul på, at netop familien er en af de bærende kræfter bag cykelstjernens succes: 

“Han har en stærk kvinde bag sig, og hun skal have meget af æren for den position, han befinder sig i”, lød det fra Maasen ifølge Ekstra Bladet.

Han benyttede samtidig lejligheden til at understrege, at Trine er en vigtig del af det dominerende cykelhold. 

Og nu bliver der også rig mulighed for den danske stjerne at slå hovederne sammen med familien. 

For som beskrevet ovenfor, har holdets sportsdirektør løftet sløret for, at Jonas Vingegaard skal holde pause fra de kommende løb og i stedet rette fokus mod Tour de France.