Afslører flere bekymrende forhold: Lidl-butik straffet

Af: Thea Andersen

|

17/08/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Et kontrolbesøg har kostet en Lidl-butik dyrt.

Mest læste i dag

Lidl i Ribe har fået en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner efter et uanmeldt besøg fra Fødevarestyrelsen. Inspektionen, der fandt sted den 8. august, afslørede en række hygiejniske mangler, herunder håndtering af fødevarer, rengøring og mærkning af varer, i supermarkedet.

Fødevarestyrelsen fandt blandt andet en række fiskevarer, der blev opbevaret ved for høj varme - 2,2 grader for varmt for at være mere specifik. Kravet lyder ifølge SE og HØR på, at fisk skal opbevares ved max to grader, men under temperaturkontrollen målte Fødevarestyrelsen 4,2 grader i Dorado fisk.

Det resulterede i, at tre pakker blåmuslinger, fem pakker sushibokse og syv pakker Dorado fisk blev kasseret.

Under kontrolbesøget, der varede i halvanden time, bemærkede Fødevarestyrelsen også, at der var vækst af formodet skimmel på hylder, bagvægge og langs gamle kantbånd i virksomhedens køleboks med mælkeprodukter.

Derudover vurderede styrelsen, at supermarkedet trængte til en ordentlig omgang rengøring.

'Område med gulvvasker på lager fremstår beskidt, særligt ved afløb og i en kundekurv som har været brugt til at opsamle snavs inden det kom i afløbet. Virksomheden bakeoff afdeling fremstår beskidt på hylder med uemballeret brød, gulve og arbejdsborde,' fremgår det af rapporten.

Ikke nok med det, så blev der også fundet flere fødevarer, der havde overskredet 'bedst før dato', samt én med overskredet 'sidste anvendelsesdato':

  • 2 pakker BBQ krydderet kyllinge lårmix med sidste anvendelsesdato 07/08-2023.

  • 12 glas klassisk sennep fra Bornholm med bedst før dato 07/06-2023

  • 8 glas klassisk sennep fra Bornholm med bedst før dato 19/04-2023

  • 7 pakker Nespresso kaffekapsler med bedst før dato 14/05-2023.

Fødevarer, der har overskredet deres 'bedst før dato', må gerne sælges efter udløb, hvis fødevaren stadig er egne til konsum og forbrugerne gøres opmærksom på dette. Men det var ikke tilfældet i supermarkedet.

Fødevarer mærket med 'sidste anvendelsesdato' må derimod ikke sælges/anvendes efter den angivne dato.

Alt dette kostede altså Lidl i Ribe en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig