Afslører: Lise Nørgaard siger stop

Foto: Gyldendal PR, fotograf: Franne Voigt.

Den folkekære forfatter fejrede mandag sin 104 års fødselsdag

Nu fortæller barnebarnet til Lise Nørgaard, at den folkekære forfatter føler, hun har sagt, det hun skal. Lise Nørgaard er efterhånden blevet 104 år, og fra nu er det Camilla Hjælmdorf - Nørgaards barnebarn - som vil være forfatterens stemme i pressen. 

"Vi har aftalt, at det er mig, der udtaler sig. Lise har ikke mere at sige," udtaler Camilla Hjælmhof til B.T. 

Lise Nørgaard har skrevet romaner, essays, noveller samt sine egne erindringer Kun en pige og De sendte en dame. Hun er dog formentlig mest kendt som manuskriptforfatter til tv-serien Matador, der i den grad blev allemandseje, da den blev sendt på DR. 

Læs også

Kronprins Frederik afslører: "Måske"

Har det godt

Mandag var en stor dag for Lise Nørgaard, her fyldte hun 104 år. I den forbindelse var hun ude og spise med sin nærmeste familie. Det var i den forbindelse, at det blev offentliggjort, at hun fremover overlader sine offentlige bemærkninger til sit barnebarn. 

Camilla Hjælmhof fortæller videre til B.T., at Lise Nørgaard ellers har det godt. Hun holder sig aktiv, men begynder at føle sig en smule gammel. 

"Lise har det godt. I går var hun ude til konfirmation hele dagen. Men hun synes også, at hun er gammel nu. Altså gammel på den måde, at det er svært at høre og tale. Hun er meget taknemmelig for at være her," fortæller Camilla Hjælmhof. 

Læs også

Gør hjerteskærende opdagelse i varm bil på dansk parkeringsplads