Afslører: Melvin Kakooza tilbage på skærmen

24/9/21 08:30

Christian Granhøj Skouboe

Foto: PR
Snart kan seerne igen glæde sig til at stifte bekendtskab med den populære standup komiker, der først på året måtte opereres for en hjernetumor

Et unikt samarbejde samler TV 2, Røde Kors og Fodboldfonden – med Stine Schmeichel, Michelle Delaney og Sabrina Kvist Jensen i front – ind til børn i udsatte positioner i Danmark. Det sker i et nyt indsamlingsprogram på dansk tv med Melvin Kakooza som vært.

Danskerne får mulighed for at give en hjælpende hånd til børn i udsatte positioner herhjemme, når Fodboldfonden, Røde Kors og TV 2 søndag 28. november klokken 20.00 for første gang sender indsamlingsprogrammet ’Alle vores børn’.

Bag Fodboldfonden står hustruerne til nogle af Danmarks store landsholdsprofiler i fodbold, Stine Schmeichel, Michelle Delaney og Sabrina Kvist Jensen, der er gift med henholdsvis Kasper Schmeichel, Thomas Delaney og Christian Eriksen, samt Louise Janniche.

Vært på indsamlingsprogrammet bliver Melvin Kakooza, der nærer stor kærlighed til det danske fodboldlandshold. Med i studiet vil også være flere af Danmarks helt store fodboldprofiler.

"Som sportsmænd har vi en unik position, hvor vi ofte er talerør ud til rigtigt mange mennesker. Det er noget, som i min verden forpligter, og hvis jeg kan bruge mit arbejde som professionel fodboldspiller til at hjælpe nogle mennesker, der har det svært, er det en stor ære. Fodboldfonden gør en kæmpestor og helt reel forskel for mange, der har det svært, så det varmer mit hjerte at kunne støtte op om dette sympatiske initiativ fra TV 2, Røde Kors og Fodboldfonden," siger Kasper Schmeichel, fodboldspiller og ambassadør for Fodboldfonden

Tre forskellige bidrag

De tre parter i det unikke samarbejde kommer med forskellige bidrag til projektet. TV 2 har muligheden for at samle mange danskere, Fodboldfonden har stærke profiler i front for at hjælpe børn i udsatte positioner, og Røde Kors arbejder i stor skala for at skabe trivsel, handlekraft og social mobilitet for børnefamilier i udsatte positioner i Danmark.

Gennem en årrække har Røde Kors lavet indsatser for børn, unge og børnefamilier, og organisationen kan se den mærkbare forskel, indsatserne gør for børnene og familierne. Det skaber bedre trivsel i hverdagen, hvilket har stor betydning for at skabe et godt børneliv.

"Desværre er der fortsat alt for mange børn i Danmark, som har en tilværelse, hvor både deres nuværende hverdag og deres fremtid er truet, fordi de lever under svære livsvilkår. Dette samarbejde gør det muligt at gøre en forskel i deres liv og give dem muligheder på linje med andre børn," siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

 

En mærkbar og konkret forskel for børn og deres familier

Fodboldfonden, som blev stiftet i 2017, arbejder for, at alle børn skal have ret til en tryg barndom og opvækst præget af kærlighed, tillid og fællesskab. Fonden har i de seneste år gennemført blandt andet en årlig velgørenhedsgalla, hvorfra overskuddet er gået til socialt udsatte børn i Danmark.

"Vi ønsker at gøre en mærkbar og konkret forskel for børn og deres familier, som af forskellige årsager mistrives. Alle børn har ret til at vokse op under trygge, kærlige og omsorgsfulde rammer, og det er dejligt, at Røde Kors og TV 2 bakker op om dette arbejde," siger Michelle Delaney, Stine Schmeichel, Sabrina Kvist og Louise Janniche, der med deres unikke position og tilhørsforhold til fodbolden formår at sætte fokus på og hjælpe udsatte børn og deres familier.

Når indsamlingsprogrammet løber over skærmen på TV 2 og TV 2 PLAY søndag 28. november, vil der på forhånd være defineret et antal projekter og formål, som de indsamlede beløb via Røde Kors fordeles til. Det drejer sig eksempelvis om:

"Aktiviteter, der støtter børnefamilier i udsatte positioner med at skabe sociale relationer og meningsfulde oplevelser, giver økonomisk støtte til at fejre fødselsdage og højtider samt sikrer, at børnene kan deltage i fritids- og sportsaktiviteter," oplyser TV2