Afslører: Sådan skal dronning Margrethes store dag fejres

08/10/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
En helt særlig mærkedag venter lige rundt om hjørnet - næsten, i hvert fald

Mest læste i dag

Snart er det en helt særlig dag for dronning Margrethe. Selvom mærkedagen først falder i januar, så er planlægningen allerede går i gang. Det fortæller Kongehuset i en pressemeddelelse

"Med valgsproget "Guds hjælp, Folkets kærlighed, Danmarks styrke" har Hendes Majestæt Dronningen til januar 2022 gennem et halvt århundrede været statsoverhoved for Danmark, Færøerne og Grønland. Den 14. januar 2022 er det 50 år siden, at Frederik 9. gik bort, og Dronningen efterfulgte sin far på tronen. Gennem sin 50-årige regeringsperiode har Dronningen repræsenteret Danmark udadtil og været et samlingspunkt indadtil," skriver Kongehuset

"Dronningens 50-års Regeringsjubilæum vil blive markeret og højtideligholdt med en række begivenheder i midten af januar, hvor den kongelige familie, repræsentanter for det officielle Danmark og en række udenlandske gæster vil deltage. Derudover vil jubilæet i løbet af 2022 blive markeret med begivenheder flere steder i landet. Dronningen vil herudover i forbindelse med regeringsjubilæet i en række interviews, tv-dokumentarer og bogudgivelser fortælle om sit liv og virke. Det fulde program for jubilæumsåret offentliggøres senere"

Sådan skal det fejres

Det officielle program for Dronningens 50-års Regeringsjubilæum i januar er som følger:

Mandag den 10. januar

  • Dronningen afholder pressemøde på Amalienborg.

Torsdag den 13. januar

  • Dronningen åbner udstillingen ”En Dronnings Smykkeskrin” på Kongernes Samling - Amalienborgmuseet.

Fredag den 14. januar

  • Dronningen og Kronprinsen indleder dagen med statsråd på Christiansborg Slot.
  • Dronningen deltager sammen med Kronprinsparret og Prins Joachim og Prinsesse Marie i Folketingets markering af jubilæet.
  • Senere samme dag vil der være kranselægning ved Frederik 9. og Dronning Ingrids grav ved Roskilde Domkirke i anledning af 50-årsdagen for Frederik 9.s død.

Lørdag den 15. januar

  • Dronningen og den kongelige familie viser sig på balkonen på Christian IX’s Palæ på Amalienborg i forbindelse med vagtskiftet kl. 12.00.
  • Dronningen kører i karet til Københavns Rådhus, hvor der vil være fejring og officiel frokost, og hvor Dronningen vil vise sig på rådhusets balkon.
  • Jubilæet markeres om aftenen med en festforestilling på Gamle Scene i Det Kongelige Teater. Dronningen ankommer til den festlige aften i karet fra Amalienborg med eskorte af Gardehusarregimentets Hesteskadron. Festforestillingen transmitteres af DR.

Søndag den 16. januar

  • Festgudstjeneste i Vor Frue Kirke i København.
  • Om aftenen afholder Dronningen gallataffel på Christiansborg Slot, hvor den kongelige familie, udenlandske gæster og repræsentanter for det officielle Danmark deltager. Gallataflet transmitteres af TV 2.

På kongehuset.dk er der desuden oprettet en temaside, hvor informationer om regeringsjubilæet løbende vil blive opdateret.

 

Anbefalet til dig