Afsløret: Kong Charles rørende besked til dronningen på hendes kiste

19/09/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
En seddel, der blev spottet oven på dronningens kiste under hendes statsbegravelse, var en rørende besked fra hendes søn.

Mest læste i dag

Mellem en krans af blomster og planter, der var skåret fra de kongelige haver, stod der på sedlen på Buckingham Palace papiret: 

“I kærlig og hengiven minde, Charles R.” 

R betyder Rex, den latinske titel for konge, som Charles straks arvede, da hans mor døde. 

Charles anmodede personligt om kviste af rosmarin, engelsk eg og myrte, taget fra en plante dyrket til dronningens bryllup, for at danne sin mors bårebuket.

Den historiske tjeneste markerede finalen i den nationale sorgperiode og højdepunktet i den største sikkerhedsoperation, Storbritannien nogensinde har set, og overgik platinjubilæet og OL i London i 2012.

Hendes Majestæt blev ført fra Palace of Westminster i en stor militær procession til den 750 år gamle kirke, hvor hun blev kronet i 1953 og giftede sig med sin elskede prins Philip i 1947.

Under gudstjenesten tørrede kong Charles tårer væk, da han sagde farvel til sin elskede mor i Westminister Abbey.

Tårerne løb ned ad den nye monarks ansigt, da han sad over for dronningens kiste.

Under den store gudstjeneste så Charles synligt bevæget ud af den nye nationalsang, mens han forblev tavs, som det er tradition.

I sin første hyldest til sin mor efter nyheden om hendes død den 8. september sagde han: 

"Vi sørger dybt over, at en elsket suveræn og højt elsket mor er gået bort.”

“Jeg ved, at hendes tab vil blive dybt følt i hele landet, rigerne og Commonwealth og af utallige mennesker rundt om i verden.”

Med deltagelse af 2.000 sørgende, der var fløjet til London fra alle verdenshjørner, blev den historiske begivenhed også set på tv af anslået 4,1 milliarder mennesker. Det rapporterer Metro.

Anbefalet til dig