Afsløret: Paludan presser unge til at se selvmordsvideo

29/08/2021

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Partileder Rasmus Paludan har presset unge drenge til at se en selvmordsvideo. I videoen ses en mand skyde sig selv i hovedet

Mest læste i dag

Fredag afslørede Ekstra Bladet, at Rasmus Paludan benytter sin Discord-server til at tale om grov sex med mindreårige drenge. Tilsyneladende er det ikke det eneste, man kan komme ud for, hvis man besøger politikerens server.

Stram Kurs-politikeren har nemlig også presset en gruppe unge til at se en selvmordsvideo, hvor en mand skyder sig selv i hovedet.

Det har Ekstra Bladet, der er i besiddelse af både lyd- og videooptagelser af episoden, afsløret søndag.

Forud for videoens afspilning, bliver det afsløret af flere tilstedeværende på serveren, at de er mindreårige. Blandt andet er der en dreng, der afslører, at han kun er 13 år gammel, mens en anden deltager fortæller, at han er 14 år.

I forbindelse med en dialog på Discord-serveren, deler en af de unge sin skærm. Det vil sige, at de øvrige deltagende i samtalen kan følge med i, hvad der sker på hans skærm.

Herefter forklarer Rasmus Paludan, hvordan man finder frem til den pågældende selvmordsvideo, som bliver fundet på et socialt medie. Partilederen udtaler, at det er en video, han 'finder interessant'.

Mens Paludan forklarer nærmere om baggrunden for selvmordsvideoen, beslutter den unge dreng, der deler sin skærm, sig for at se videoen på egen hånd. Tilsyneladende mener han, at der ikke er nogen grund til, at alle ser videoen.

"Ej, det behøver vi sgu ikke at se. Føj, hvor er det klamt," siger han i de optagelser, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, men Rasmus Paludan reagerer prompte: "Jo, vi gør!"

Dernæst giver den unge dreng en advarsel til de øvrige tilstedeværende om, at man ikke bør kigge med på hans skærm, såfremt man ikke bryder sig om at se 'sådan noget'.

Ekstra Bladet har desuden forelagt materialet for Sten Schaumburg-Müller, der er professor i jura ved Juridisk Institut på Syddansk Universitet, der mener, at Rasmus Paludan har brudt loven, da han 'tilskynder' til at vise videoen.

Avisen har også talt med Rasmus Paludan, der forsvarer sig med, at videoen er frit tilgængelig på YouTube (dog med en aldersbegrænsning). Desuden mener han, at det er forældrenes ansvar at sikre, at de ikke opholder sig på hans Discord-server, hvis de er under 15 år.

"Nej. Det ved jeg ikke. Det ved jeg på ingen måde. Der er trods alt også noget, der hedder forældreansvar. Så det er forældrenes skyld," siger han, da Ekstra Bladet konstaterer, at han ved, at der er drenge under 15 år med i samtalen.

Anbefalet til dig