Afsløring: Blodbad efter Putins krigsforbrydelser

16/06/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu fortæller civile ved frontlinjen om konsekvenserne af Putins krigsforbrydelser.

Mest læste i dag

På en klinik i det sønderbombede Kurakhove har læger behandlet mere end 200 civile ofre og udført mindst 30 amputationer, siden Ukraine først kom under beskydning i februar.

The Sun mødte seks ofre efter to formodede klyngebombeangreb den 4. juni og den 8. juni, som efterlod mindst fire døde og snesevis sårede.

Ofrene beskrev tegn på flere eksplosioner, da formodede Urugan-missiler sprang. Røntgenbilleder viste pellets fra russisk 9N210 og 9N235 klyngeammunition.

Resultaterne kommer, da menneskerettighedsgruppen Amnesty International beskyldte Rusland for at dræbe hundredvis af civile med vilkårlige bombardementer - inklusive klyngebomber og spredeminer - i den nordlige by Kharkiv.

Rusland underskrev aldrig konventionen om forbud mod klyngeminer - men Amnesty sagde, at vilkårlige hits, der resulterer i død eller kvæstelse af civile, udgør krigsforbrydelser.

Foto: Shutterstock

Landmanden Vera Sereda på 57, var kommet ud af sin kælder for at lave aftensmad på åben ild, da hun den 5. juni hørte et brag.

"Pludselig, uden varsel, var der en eksplosion, og små stykker faldt ned fra himlen. Jeg var under et træ, og jeg tror, ​​det reddede mit liv, men der gik et lille stykke ind i mit bryst. Min nabo Ola mistede øjet, og hun kan ikke tale. Hun blev med det samme taget til Dnipro. En anden nabo mistede sit ben," fortalte Vera Sereda.

Flere at de patienter som The Sun talte med, kunne fortælle om de frygtelige hændelser.

Ganske vidst overlevede de, men nogle af dem mistede ben, arme og familiemedlemmer.

Anbefalet til dig