Aftale lækket: Disse danskere får hjælp med elregningen

23/09/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Regeringen forsøger at forhandle en aftale på plads, som har til formål at hjælpe danskerne med at betale elregningen.

Mest læste i dag

Der er endnu ikke kommet en aftale på plads, men Jyllands-Posten er i besiddelse af et lækket udsat. Heraf fremgår det, hvem der potentielt kan se frem til at få hjælp med elregningen.

Allerede nu er en plan om, at danskerne skal have mulighed for at udskyde en del af deres elregning blevet præsenteret af regeringen. Nu lyder det, at børnefamilierne også kan se frem til at få mere hjælp.

"Landets børnefamilier kan se frem til en engangsforhøjelse af børne- og ungeydelse, kendt som børnechecken, i 2023, hvor ydelserne ifølge udkastet skal hæves med 660 kroner pr. barn. Pengene skal udbetales i januar 2023," fremgår det af det lækkede udkast ifølge Jyllands-Posten.

Hertil lyder det også, at man har foreslået at sænke den almindelige elafgift fra 69,7 øre pr. kWh til 0,8 øre pr. kWh, hvilket er minimumssatsen i EU. Det vil dog kun være gældende i det første halvår af 2023.

Er man en af de mange danskere, der bruger et træpillefyr til at varme sin bolig, kan man også se frem til en håndsrækning - i hvert fald, hvis det ender med, at aftalen bliver indgået mellem regeringen og Folketingets partier.

Alle huse med træpillefyr skal omfattes en såkaldt skrotningsordning, hvilket betyder, at de kan få støtte til varmepumper på abonnement. Dette vil dog også først gælde fra den 1. januar næste år.

Ydermere fremgår det af det lækkede udkast, at man vil forøge en allerede etableret pulje til udrulning af fjernvarme. Denne pulje blev først etableret i juni 2022, men allerede nu skulle man være klar til at forøge den med yderligere 150 millioner kroner i 2022 og 100 millioner kroner i 2023.

Slutteligt er det også blevet inkluderet i den fremsatte aftale, at der skal afsættes i alt 50 millioner kroner til at sikre, at der er flere danske husstande, der kan blive koblet af gasnettet.

Anbefalet til dig