Afviser ikke udgangsforbud i Danmark: "Hvis jeg helt afviste muligheden, ville jeg begå en stor fejl"

02/11/20 19:08

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock.com
På dagens pressemøde var Magnus Heunicke ikke afvisende for, at Danmark på et tidspunkt kan være nødt til at have udgangsforbud.

Selvom coronavirussen er på et rigtig højt niveau i hele verden, så er vi danskere stadig forholdsvis frie - hvert fald sammenlignet med andre steder.

I Østrig er der for nyligt blevet indført udgangsforbud i hele november, for at få coronavirussen under kontrol.

Et udgangsforbud er vi fortsat ikke tæt på i Danmark, men på dagens corona-pressemøde fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke, at det kan ende med at komme på tale i Danmark, selvom det ikke er noget, regeringen pønser på i øjeblikket.

“Regeringen har ikke nogen konkrete planer om at indføre et udgangsforbud. Men hvis jeg helt afviste muligheden, så ville jeg begå en stor fejl,” lyder det fra ministeren på pressemødet.

Hvis smitten stiger, kan det blive nødvendigt

Indtil videre er forsamlingsforbuddet og mundbind de værktøjer, der særligt bruges i Danmark mod covid-19, men hvis virussen pludselig skulle sprede sig som i Belgien og Holland, så vil der kommer andre boller på suppen.

“Sygdommen kan bevæge sig meget hurtigt på få uger. Hvis vi ser en udvikling som i Belgien eller Holland,så er vi nødt til at tage hele værktøjskassen op til overvejelse,” fortæller Magnus Heunicke på pressemødet.