Afviser ikke udgangsforbud i Danmark: "Hvis jeg helt afviste muligheden, ville jeg begå en stor fejl"

Foto: Shutterstock.com
På dagens pressemøde var Magnus Heunicke ikke afvisende for, at Danmark på et tidspunkt kan være nødt til at have udgangsforbud.

Mest læste i dag

Selvom coronavirussen er på et rigtig højt niveau i hele verden, så er vi danskere stadig forholdsvis frie - hvert fald sammenlignet med andre steder.

I Østrig er der for nyligt blevet indført udgangsforbud i hele november, for at få coronavirussen under kontrol.

Et udgangsforbud er vi fortsat ikke tæt på i Danmark, men på dagens corona-pressemøde fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke, at det kan ende med at komme på tale i Danmark, selvom det ikke er noget, regeringen pønser på i øjeblikket.

“Regeringen har ikke nogen konkrete planer om at indføre et udgangsforbud. Men hvis jeg helt afviste muligheden, så ville jeg begå en stor fejl,” lyder det fra ministeren på pressemødet.

Hvis smitten stiger, kan det blive nødvendigt

Indtil videre er forsamlingsforbuddet og mundbind de værktøjer, der særligt bruges i Danmark mod covid-19, men hvis virussen pludselig skulle sprede sig som i Belgien og Holland, så vil der kommer andre boller på suppen.

“Sygdommen kan bevæge sig meget hurtigt på få uger. Hvis vi ser en udvikling som i Belgien eller Holland,så er vi nødt til at tage hele værktøjskassen op til overvejelse,” fortæller Magnus Heunicke på pressemødet.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig