Alberte var ramt af en livstruende spiseforstyrrelse: Du taber kæben, når du finder ud af, hvad hun laver i dag

Nyheder
Foto: Turbine Forlaget A/S
Foto: Turbine Forlaget A/S
Bare vent til du finder ud af det.

Lige nu læser andre også

Det er enormt svært at overvinde en spiseforstyrrelse.

Det ved Alberte Stengaard alt om, da hun selv har været ramt af en livstruende en af slagsen, da hun var teenager.

I dag er hun dog heldigvis kommet godt ud på den anden side, og har fundet noget, som hun virkelig holder af - og du kan nok ikke gætte, hvad det er.

At Alberte Stengaard skulle blive kogebogsforfatter virkede som en utopi, da hun kæmpede med en livstruende spiseforstyrrelse i sine teenageår. I kogebogen Madglæde deler madinfluenceren ud af sine opskrifter på farvestrålende vegetariske retter.

Det skriver Turbine Forlaget A/S i en pressemeddelelse.

 ”For mig er madglæde meget mere end bare mad – madglæde blev min vej tilbage til livet,” fortæller Alberte Stengaard, der er både glad og stolt over, at hun i dag finder mening og livsglæde i at inspirere andre til, hvad der skal på tallerkenen. På Instagram følger mere end 24.000 med på hendes profil, hvor hun deler ud af farvestrålende billeder af lækre vegetariske retter. Men det har været en lang kamp for hende at nå dertil.

Med til Alberte Stengaards historie hører en årelang kamp med psykisk sygdom og alvorlig spiseforstyrrelse, der var tæt på at koste hende livet. I otte år var hun på forskellige måder i behandling i psykiatrien, og da hun i 2014 blev udskrevet fra Rigshospitalets specialafdeling, skulle hun for alvor lære at sige ja. Ja til livet. Ja til glæden. Hun skulle finde tilbage til den madglæde, hun havde ignoreret i mange år.

Plantekosten blev en vej tilbage til livet. Hun spiser ikke længere 100% vegansk, men befinder sig i dag inden for det vegetariske køkken.

Madglæde – grønne cravings, som er navnet på bogen, består af et væld af lækre vegetariske opskrifter til brug i både hverdagen, weekenden og ved hyggelige stunder. Her introducerer Alberte de fem grundsmage og giver sit bud på hvordan, man kan lege med dem og få det mest optimale smagsmæssigt ud af dem. Kogebogen indeholder opskrifter på alt fra varmende gryderetter, saftige grønne deller, alverdens farverige salatbowls til kødfrie nyfortolkninger af velkendte retter såsom ristaffel og farsbrød.

Bogen bliver udgivet den 10. oktober 2023, og den kan fås til 299,95 danske kroner.

Anbefalet til dig