Aldi, Rema 1000 og Netto er irriterede: Ingen har brokket sig af særlig årsag

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ingen af kæderne har brokket sig offentligt, og det er der en særlig grund til.

Mest læste i dag

Forløbet har ikke været problemfrit.

Det har længe været undervejs, at Rema 1000 og Salling Group skal overtage de mange  Aldi-butikker, men de har endnu ikke fået lov at overtage de butikker, de har købt.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside står det skrevet, at den sidste melding Salling Group har fået lød på, at de skal væbne sig med endnu mere tålmodighed, inden de kan transformere 21 Aldi-butikker til Netto-butikker.

Afgørelsen skal senest finde sted i december måned, men Salling Group er ikke alene i ventelokalet - Rema 1000, der har købt 114 Aldi-butikker, afventer nemlig også svar.

Det skriver B.T. 

Avisens forbrugerredaktør, Niels Philip Kjeldsen, udtaler om situationen, at ingen af kæderne har interesse i, at overtagelsen trækker i langdrag:

“Jeg tror godt, jeg kan sige med sikkerhed, at alle parter – Netto, Rema 1000 og Aldi – er rigtig trætte af, at det trækker ud på den her måde. Det er ikke sjovt at være i det her limbo.”

Der er dog ingen af kæderne, der offentligt har brokket sig offentligt, og det er der en god grund til:

“Det vil du aldrig høre dem sige offentligt. Alle er nærmest bange for at udtale sig om sagen, fordi det kan skade dem i den proces, de lige nu er igennem hos myndighederne. Det er ‘ingen kommentar’ over hele linjen, når vi spørger dem ind til selve processen”, siger Niels Philip Kjeldsen.

Han tilføjer, at Aldi har været meldt færdig herhjemme i otte måneder, som efter alt at dømme må tabe penge på at holde gang i butikkerne.

Grunden til at overtagelsen er blevet udskudt skyldes, at man er nødt til at kigge ind i, hvordan det vil påvirke de enkelte byer at få en Netto- eller en Rema 1000-butik til.

Niels Philip Kjeldsen forventer dog ikke, at overtagelsen generelt set er i fare, og at handlen kommer til at gå igennem.

Han påpeger dog, at det sagtens kan tænkes, at der enkelte steder bliver sagt nej fra myndighedernes side til åbningen af en Netto- eller Rema 1000-butik.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig