Aldi-salg tager markant drejning: Her åbner Netto alligevel ikke

Af: Thea Andersen

|

30/11/2023

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Salget af Aldis butikker har taget lidt af en drejning.

Mest læste i dag

Discountmastodonten Aldi har i fjor trukket stikket i Danmark, og med det, fra sine butikker. Dog stod Rema 1000 klar til at købe hele 114 af dem, mens Netto ville købe 21 butikker, herunder en i Rødby og en i Stubbekøbing.

Men nu har Aldi-salget taget en markant drejning.

Det skriver Folketidende, der henviser til en pressemeddelelse, som Konkurrencerådet sendte ud onsdag eftermiddag, hvor der blandt andet står:

'Konkurrencemyndighederne har haft betænkeligheder ved, om Salling Groups køb af butikkerne ville hæmme konkurrencen væsentligt i nogle lokalområder. Godkendelsen er derfor sket med tilsagn, hvor Salling Group har forpligtet sig til at frasælge en butik i Rødbyhavn og fremleje en butik i Stubbekøbing til en eller flere konkurrenter.

Salling Group har allerede indgået aftaler om salg og fremleje af de to butikker, så Konkurrencerådet har samtidig godkendt, at Lidl er egnet som køber af butikken i Rødbyhavn, mens Dagrofra er egnet til at fremleje butikken i Stubbekøbing de kommende seks år.'

Derudover har Konkurrencerådet godkendt Lidl som egnet køber af tre tidligere Aldi-butikker, som Rema 1000 valgte at frasælge i august.

Du kan læse mere om det her.

Anbefalet til dig