Aldrig set før: Dronning Margrethe sætter rekord

Nyheder
Dronning Margrethe under sin tale den 17. marts 2020. Foto: Kim Refslund, DR ©
Mange danskere sad klistret til skærmen da dronning Margrethe helt ekstraordinært gik på skærmen for at afholde en tale til sit folk om coronakrisen.

Mest læste i dag

 

 

Faktisk var der så mange der så med, da dronning Margrethe gav danskerne en opsang, at det slog alle rekorder for seetal.  for hvis der er noget vores dronningen kan, så er det at få os til at lytte.

Børn og voksne så med

Både børn og voksne var stimlet sammen foran skærmen for at se, hvad vores dronning havde tænkt sig at sige. Den 17. marts gik hun på skærmen for helt ekstraordinært at holde en tale for folket – noget hun aldrig før har gjort i sin regeringstid foruden sine nytårstaler.

Dronningen fik da også sat danskerne på plads. For eksempel med citatet: ”Det synes jeg ikke, man kan være bekendt. Det er tankeløst. Og det er først og fremmest hensynsløst.”Sidenhen er flere citater fra talen gået viral, så det ser ud til at dronningens budskab er nået ud til danskerne.

Over 3 millioner så med

Talen blev set af helt ekstraordinært mange. Hele 3,3 millioner seere havde tændt deres tv for at se, hvad dronningen mon ville sige. Det skriver Billed Bladet.

Til sammenligning var der for eksempel ”kun” 2.629.000 seere der fulgte med, da Danmark vandt EM i fodbold. Til Mette Frederiksens pressemøde en time tidligere var der 2,8 millioner, som så pressemødet samme aften. Så der må siges, at være størst interesse omkring, hvad dronningen har at sige.

Slår alle rekorder

Kantar Gallup er dem som laver undersøgelser om hvor mange seere de forskellige programmer har. Og de kan berette at det var rekord, som dronning Margrethe opnåede med sin tale til folket.  

Der var flest der så med på DR som stod for to millioner af seerne, mens TV 2 og TV 2 News stod for resten.

Dronningen er vant til at være populær. Til hendes nytårstale på den sidste dag i året i 2019 så 2.145.000 med dronning Margrethe tale, men det er altså stadig langt fra de 3,3 millioner som i sidste ude så dronningen på tv.

 

 

 

Anbefalet til dig