Aldrig set før i 'Den store bagedyst' - Denne sæson er anderledes

14/9/20 17:37

Sarah Steenfeldt

Den niende sæson af 'Den store bagedyst' har premiere lørdag den 3. oktober. Foto: DR
Inden længe blændes der op for den niende sæson af ‘Den store bagedyst’ og i denne sæson, er der noget som er helt anderledes end det plejer at være.

Mange trofaste fans sidder klistret til skærmen, når Timm Vladimir råber ‘klar, parat, bag!’ og de ti deltagere kaster sig ud i alverdens kreative og velsmagende kage-kreationer. Den niende sæson af programmet i Danmark har premiere lørdag den 3. oktober, hvor de to dommere Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen står klar til at bedømme deltagernes mesterværker. 

DR har nu løftet sløret for de ti deltagere, som deltager i årets bagedyst og der er en bemærkelsesværdig ændring, i forhold til de tidligere år. 

Når denne sæson ruller over skærmen er der nemlig lige så mange mænd blandt deltagerne, som der er kvinder. I de tidligere år har der også været mænd blandt deltagerne, men der har maks deltaget fire mænd. I år er der altså lige mange af hvert køn. 

Nye udfordringer og besøg af kendte navne

Heldigvis har corona-pandemien ikke fået lov til at lave de store ændringer i årets sæson. Redaktør Søren Olsen fortæller nemlig at de har forsøgt at gøre det så ‘normalt’ som muligt - naturligvis stadig ud fra de retningslinjer som myndighederne har opstillet. Han tror ikke at seerne kommer til at mærke meget til de små ændringer der er lavet, når de ser programmet. Redaktøren lover også at der i årets udgave er mange nye udfordringer og interessante nye ‘twists’ som aldrig er set før i programmet.

Han løfter også sløret for at der kommer ‘store navne’ inden for ‘kageverdenen’ som vil gæste programmet. 

Årets yngste deltager er Caroline på 19 år fra Hedehusene, og årets alderspræsident er Lars på 60 år fra Nyborg. 

I sæsonen kommer vi også til at møde Max på 32, Emil på 21, Mads på 24 og Morten på 49, Lena på 37, Wissam på 32, Katrine på 31 og Anne på 26.

Redaktøren udtaler selv, at han synes, at de har fundet ti deltagere, som alle er i ‘totalt godt humør’ - så det bliver svært for seerne at vælge hvem de skal holde med.

Hvis du vil læse mere om årets deltagere, kan du finde meget mere på DR.