Aldrig set før: Nu har danskerne sat rekord

Foto: Shutterstock

Danskerne har nu slået rekord.

Mange danskere har haft det helt tæt inde på livet. Enten har de selv været ramt - eller også har én eller flere af deres kære. Vi taler om kræft. 

I sidste uge var der Knæk Cancer-uge, hvor det hele 'sluttede' med det store Knæk Cancer-show lørdag. 

Her blev der samlet ind og i år var opbakningen fra danskerne endnu en gang overvældende. 

Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse. 

Der blev samlet knap 170 millioner kroner ind i en uge, der bød på et kæmpe engagement fra hele Danmark, rørende historier, kreative indsamlinger og ikke mindst oplysning om kræft og forskning.

Slog rekorden fra 2016

Indsamlingsbeløbet er det højeste, danskerne nogensinde har givet til Knæk Cancer. Sidste år kunne resultatet på ’Knæk Cancer Live’-aftenen opgøres til 139 millioner kroner, mens den hidtidige rekord på 163 millioner kroner stammer fra 2016.

Indtil nu har i alt 354 projekter inden for forskning, patientstøtte og forebyggelse modtaget penge fra Knæk Cancer. Og over 40 projekter bliver sat i gang nu, hvor pengene fra indsamlingen i år bliver fordelt. Læs mere om projekterne her.

Hos Kræftens Bekæmpelse er der begejstring og glæde over endnu en gang at mærke den enorme opbakning til kræftsagen og Knæk Cancer.

- Det er så fantastisk – jeg kan næsten ikke finde ord. Jeg er dybt taknemmelig og rørt over det fantastiske engagement, danskerne igen i år har vist under Knæk Cancer – både økonomisk og menneskeligt. Det er imponerende, hvordan kreativiteten blomstrer, og hele landet står sammen. Det er Danmark, når vi er bedst, siger Jesper Fisker, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse.