Aldrig sket før: Indtil d.21. januar bliver dette nu lovligt

11/01/2024

Mie M.B

Foto: Shutterstock
Den lempede regel har givet anledning til en del kreative tiltag

Mest læste i dag

Virksomheder og butikker har fået en unik lejlighed til at tage del i fejringen af det kommende tronskifte, da kongehuset har givet en sjælden tilladelse til at anvende den kongelige krone i forskellige sammenhænge. Det skriver DR.

Normalt er brugen af kronen forbeholdt kongehuset, statslige institutioner og hofleverandører, men i anledning af det kommende tronskifte kan erhvervsdrivende, organisationer, medier og kommuner nu også inkorporere den kongelige krone i deres branding.

Denne usædvanlige lejlighed har affødt kreativitet hos mange, herunder Gert Hermansen, ejeren af Mums Kager i Skovlund. Han har skabt en eksklusiv lagkage med en marcipan-kongekrone som toppen for at hylde den forestående begivenhed.

Selvom brugen af den kongelige krone er midlertidig og begrænset til perioden fra den 8. til den 21. januar i år, har det skabt entusiasme inden for branchen. Bager- og Konditormestre i Danmark oplever en betydelig interesse blandt deres medlemmer for at skabe særlige kongekager. Organisationen har sikret tilladelse til at anvende både den kongelige krone og dronningens monogram på og i kagerne i forbindelse med fejringen af tronskiftet.

Henrik Mühlendorph, administrerende direktør i Bager- og Konditormestre i Danmark, bekræfter, at kongehuset har godkendt brugen af både kronen og dronningens monogram, hvilket giver bagerne mulighed for at skabe unikke kager til ære for den kommende begivenhed.

Anbefalet til dig