Aldrig sket før: Indtil d.21. januar bliver dette nu lovligt

Af: Mie M.B

|

11/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den lempede regel har givet anledning til en del kreative tiltag

Mest læste i dag

Virksomheder og butikker har fået en unik lejlighed til at tage del i fejringen af det kommende tronskifte, da kongehuset har givet en sjælden tilladelse til at anvende den kongelige krone i forskellige sammenhænge. Det skriver DR.

Normalt er brugen af kronen forbeholdt kongehuset, statslige institutioner og hofleverandører, men i anledning af det kommende tronskifte kan erhvervsdrivende, organisationer, medier og kommuner nu også inkorporere den kongelige krone i deres branding.

Denne usædvanlige lejlighed har affødt kreativitet hos mange, herunder Gert Hermansen, ejeren af Mums Kager i Skovlund. Han har skabt en eksklusiv lagkage med en marcipan-kongekrone som toppen for at hylde den forestående begivenhed.

Selvom brugen af den kongelige krone er midlertidig og begrænset til perioden fra den 8. til den 21. januar i år, har det skabt entusiasme inden for branchen. Bager- og Konditormestre i Danmark oplever en betydelig interesse blandt deres medlemmer for at skabe særlige kongekager. Organisationen har sikret tilladelse til at anvende både den kongelige krone og dronningens monogram på og i kagerne i forbindelse med fejringen af tronskiftet.

Henrik Mühlendorph, administrerende direktør i Bager- og Konditormestre i Danmark, bekræfter, at kongehuset har godkendt brugen af både kronen og dronningens monogram, hvilket giver bagerne mulighed for at skabe unikke kager til ære for den kommende begivenhed.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig