Alex troede, at han led af 'mandeinfluenza': Pludselig tog det en frygtelig drejning

06/12/22 12:25

Ida Hansson

Foto: Instagram/@alexlewistrust
I 2013 troede den 42-årige Alex Lewis, at han havde pådraget sig en klassisk 'mandeinfluenza'. Det viste sig dog at være meget, meget værre.

Alex Lewis troede, at han havde 'mandeinfluenza' i 2013, men kollapsede og blev kørt på hospitalet. Han vågnede op med enorme smerter, og hans hud var begyndt at blive lilla.

Han havde fået Strep A, efterfulgt af septikæmi.

På hospitalet blev hans organer holdt i gang ved hjælp af mekanisk assistance. Han fik kun tre procent chance for at overleve.

Hans infektion, som for de fleste mennesker er lidt mere end en halsbetændelse, førte til toksisk shock-syndrom og septikæmi. I løbet af de næste følgende måneder måtte han gennemgå en række drastiske operationer og mistede alle sine lemmer, da lægerne kæmpede for at redde hans liv.

Alex måtte gennemgå ansigtsrekonstruktion, da infektionen også hærgede i hans ansigt og mund.

Rapporter om, at en skoledreng fra Hampshire, England, er blevet den ottende tilskadekomne efter at have pådraget sig den sjældne, invasive infektion, har bragt det hele tilbage for Alex. Det skriver Metro.

"Jeg så et interview med faren til en lille pige på Alder Hey hospitalet, og det var ret hårdt. Jeg kan kun forestille mig, hvad han går igennem, og jeg ved, at min familie har været igennem lignende. Det er hårdt," sagde han til Daily Echo.

Det kommer, da en bølge af infektionen har ramt Storbritannien i den sidste måned.

Foto: Instagram/@alexlewistrust

Foto: Instagram/@alexlewistrust

Gruppe A Streptococcus er navnet på en type bakterier, der nogle gange findes i halsen eller på huden.

Det forårsager normalt mild sygdom, såsom ondt i halsen og hudinfektion, og de fleste mennesker bærer det uden symptomer.

Sjældent kan disse bakterier dog forårsage en alvorlig og livstruende sygdom kaldet invasiv gruppe A streptokoksygdom.

Selvom det stadig er ualmindeligt, er tilfælde af invasiv gruppe A streptokokker i øjeblikket fire gange højere end normalt blandt børn mellem et og fire år, ifølge tal fra UK Health Security Agency (UKSHA).