Alle bilister oplever problemet i de kolde måneder - men sådan beskytter du din bil

27/12/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Du behøver ikke at bruge mange penge på at beskytte din bil i de kolde måneder.

Mest læste i dag

Hver vinter bliver der kørt tonsvis af salt ud på vejene for at beskytte mod is og glatte veje, men selvom det er en stor hjælp for landets bilister, så er salt også med til at tære voldsomt på bilerne. Autoparts24 giver her en række gode råd, så du bedst muligt kan beskytte din bil.

En dansk vinter er ikke kun hård for os mennesker. Det er den også for vores biler, når de dagligt bliver udsat for sne, grus og vejsalt i årets kolde måneder.

Det skriver Autoparts24 ApS i en pressemeddelelse.

Her er særligt vejsalt en af de helt store udfordringer, da de kan få selv små sår og skrammer på bilen til at udvikle sig til langt mere omfattende problemer, hvis ikke der bliver grebet ind i tide.

Salt, vand og fugt er nemlig den optimale opskrift på rust, og det kan opstå flere steder på bilen, hvis man ikke er opmærksom. Og derfor bør man som bilejer tage sig nogle forholdsregler, lyder det fra Troels Meier, der er direktør i Autoparts24.

"Helt overordnet set har de fleste biler godt af at blive rustbeskyttet. Det gælder selv nyere biler, hvor den medfølgende beskyttelse ikke altid er god nok til det vejr, vi har herhjemme. Og selvom det koster lidt penge, så er det for det meste godt givet ud i forhold til bilens holdbarhed og videresalgsværdi", siger han.

Men selv hvis man vælger ikke at få foretaget en generel rustbeskyttelse af sin bil, så er der stadig andre ting, man kan gøre for at beskytte bilen så vidt muligt mod vejsalt og vinterens vejr.

Det vigtigste er nemlig, at man ikke bare lader stå til, lyder det fra Troels Meier.

"Selv små ridser i lakken kan vokse sig større, hvis de er ubehandlede, så her kan det være en god idé at gå bilen efter og lukke eventuelle huller i lakken med en lakstift. Og så har bilen rigtig godt af at komme oftere i vaskehallen over vinteren, så det værste salt og grus kan blive vasket af."

Gode råd til at beskytte din bil mod vinterens vejsalt.

  1. Vask din bil oftere og meget gerne med undervognsvask. 

  2. Gå bilens lak igennem for ridser og luk dem med en lakstift.

  3. Få foretaget en undervognsbehandling, som beskytter udsatte dele af undervognen og mekaniske dele mod rustangreb.

  4. Er dine bremser begyndt at hyle, var det måske også på tide at få dem undersøgt, da de kan være udsatte på de saltede veje.

Anbefalet til dig