Alle er i chok: Mand frifindes for voldtægt mod barn

27/2/23 11:01

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
En 50-årig man er blevet frifundet for voldtægt på grund af et ord som retten ikke 'forstod'.

Reaktionerne i Sverige har været store, efter en 50-årig mand blev frifundet for voldtægt mod et barn. Han blev dømt i byretten, men appeldomstolen lavede en anden vurdering.

De mente, at det var bevist, at manden stak en finger op i en ti-årig pige, men fire juridiske dommere holdt fast i betydningen af ​​ordet "snippa", som er et svenskt ord for vagina.

Den eneste kvindelige dommer mente, at appelretten skulle følge landsrettens linje og idømme manden tre års fængsel.

De fire mandlige juridiske dommere mente derimod, at der manglede en forklaring på, hvad anklageren mente med ordet "snippa".

Mændene begyndte også at diskutere, hvor langt mandens finger havde været oppe i pigen.

Den 50-årige mand blev efterfølgende frifundet i Ankeretten og nu er en digital protest i gang, hvor tusindvis af Instagram-brugere spredte hashtagget #jagvetvadensnippaär (jeg ved hvad en snippa er)

Ankerettens advokat Åke Thimfors er ikke nået af reaktionerne.

"Jeg har lidt svært ved at udtrykke mig, fordi jeg ikke er bekendt med det. Det er stadig weekend, og jeg er ikke så aktiv på sociale medier, i hvert fald ikke i weekenden," sagde han ifølge Aftonbladet og fortsatte:

På spørgsmålet om, hvorvidt han forstår reaktionerne kom han med følgende svar:

"Vi gør vores arbejde og ved, hvor beviskravet ligger, at det skal fastslås ud over enhver rimelig tvivl, at det er sket, som anklageren siger. Hvordan folk generelt, der ikke arbejder i retten, reagerer, har jeg svært ved helt at forstå. Men ja, ja."

Åke Thimfors fik et også et spørgsmål om, om ikke 'snippa' er et meget almindeligt navn for kvinders underliv. Ordet 'snippa' kan sammenligne med de danske navne som 'fisse', 'mis', 'tissekone' osv.

"Jo, det er meget muligt, at det er det. Men som det fremgik af dommen, skrev vi der, at vi hælder til, hvad almindeligt sprog betyder. Der er forskellige steder på de kvindelige ydre kønsorganer, og det kan være forskelligt i sværhedsgrad afhængigt af, hvor berøringen er. Anklagerens anklage vedrørte en enkelt forbrydelse, nemlig børnevoldtægt. Man kunne forestille sig, at anklagemyndigheden havde en variation med andre former for seksualforbrydelser. Der var ikke en sådan påstand, som vi kunne tage stilling til," lød det fra Åke Thimfors.

Familien til den lille pige føler sig givetvis utrolig kede af det, vrede og krænkede.