Alt for mange danskere gør det: Populær 'skattefinte' er et kæmpe selvmål

Nyheder
Genrefoto: Privat
Genrefoto: Privat
Der er en god grund til IKKE at gøre det ifølge en ekspert.

Lige nu læser andre også

Ida Moesby, der er forbrugerøkonom hos Nordea, at det ikke er ligefrem er verdens bedste strategi at betale for meget skat med henblik på at spare op.

Årsopgørelsen lander inden længe, og i sandhedens time er det nok altid sjovere at se et grønt tal, end det er at se et rødt.

Mange danskere har sparet penge op hos skat ved at betale for meget i løbet af året, men den populære 'skattefinte' er slet ikke så smart, som de fleste tror.

Det skriver Ekstra Bladet.

Ida Moesby udtrykker en vis forståelse over for danskernes tilgang til opsparing hos Skat, men påpeger samtidig, at der findes mere fordelagtige alternativer til opsparing:

"For det første er renten hos Skat kun 0,8 procent, mens du hos flere banker vil kunne få mellem 1 til 2 procent i rente. Det lyder måske ikke af så meget, men over en årrække vil det virkelig kunne gøre en forskel", siger hun og fortsætter:

"For det andet så er pengene låst hos Skat, hvis du sparer op her. Dermed er du tvunget til at vente til april måned, såfremt du pludselig skulle få brug for dem til noget uforudset. Og hvis du ikke har noget i mod at låse pengene fast, så kan man også gøre det hos banken og få op til omkring tre procent i rente."

Overvej det nøje

Nu hvor det er slået fast, at man potentielt misser flere procenter ved at lade den stå hos Skat, bør du overveje, hvor mange penge du betaler i skat på månedlig basis.

Forbrugerøkonomen råder kraftigt til at overveje andre opsparingsformer, der kan få pengene til at vokse yderligere.

Du kan enten investere i aktier, som er forbundet med en vis risiko, eller sætte dine penge på en fastrente-opsparing, hvor du kan hente en sikker gevinst.

Uanset hvad du vælger at gøre fremadrettet, så bør du sætte sig godt ind i tingene, så du ikke ender på dybt vand. For vejledning kan du med fordel tage kontakt til din bank.

Anbefalet til dig