Alt for mange børn rammes: Stor stigning på blot ti år

20/01/2021

Christian Granhøj Skouboe

Børneeksem er lig med tør hud, og der er risiko for, at den udtørrer endnu mere, hvis du bader dit barn i for lange, varme bad. Skru ned for temperaturen, og hold badeturen kort. Foto: PR
I dag er hvert femte danske barn ramt.

Mest læste i dag

Børneeksem rammer hvert femte barn og er den hyppigste børnesygdom i Danmark. Børnenes hud er særligt udsat om vinteren, hvor det er koldt og tørt. Få her fire råd til at dulme tør hud og kløe hos dit barn.

Eksemen er lig med tør hud, og der er risiko for, at den udtørrer endnu mere, hvis du bader dit barn i for lange, varme bad. Skru ned for temperaturen, og hold badeturen kort. Foto: PR.

Tre gange så mange børn bliver ramt af børneeksem i dag sammenlignet med for ti år siden. Det betyder, at 20 procent af alle børn udvikler børneeksem i dag, og sygdommen er dermed den mest almindelige lidelse blandt børn. Sygdommen er ikke nem at få bugt med. Det erfarede Mette Langberg og hendes partner, Kasper Nielsen, da deres datter Siri blev ramt af børneeksem og nældefeber i 2014.

En række læger foreslog dem en hormonbehandling til datteren, men modstanden mod at behandle deres barn med så skrappe midler fik parret til at udvikle deres egne, effektive produkter, som gjorde datterens hud eksemfri. Det blev startskuddet til den naturlige hudplejeserie KRAES, som sidenhen har hjulpet mange forældre og deres børn med at komme af med eksem på en effektiv og skånsom måde.

"Det varmer mit hjerte, når forældre sender billeder af deres børn med eksemfri hud. Især fordi jeg selv har stået i samme situation med mit eget barn, inden vi begyndte at eksperimentere med havre, kokos og mango som alternative og mere naturlige løsninger på udslættet," siger Mette Langberg.

I dag udvikler KRAES mange typer af produkter, men de oprindelige produkter mod tørhed i ansigtet og sprukne læber om vinteren er stadig blandt de mest populære hos de danske forældre.

Deler gode råd

Har dit barn tendens til at udvikle hudirritation i den tørre vinter og kolde vinter, så har holdet fra KRAES fire gode råd til at dulme hudirritation hos dit barn om vinteren.

Køb produkter uden parfume: For særlig sensitiv hud kan parfume forårsage hudirritationer. Skift derfor din shampoo, sæbe, creme og vaskemiddel ud med parfumefri produkter.

Skru ned for det varme vand, og tag kortere bade: Børneeksem er lig med tør hud, og der er risiko for, at den udtørrer endnu mere, hvis du bader dit barn i for lange, varme bad. Skru ned for temperaturen, og hold badeturen kort. 

Brug creme: Huden skriger efter fugt i vinterhalvåret, hvor den typisk har tilbøjelighed til at udtørre. 

Små bidder frugt: Frugt indeholder syre og kan irritere huden omkring munden. Det kan derfor være en god idé at skære barnets mad i små stykker, hvis der er frugt i, så du undgår, at maden rammer huden omkring munden.  Man kan også anvende Glade Kinder inden man spiser frugt, olierne beskytter huden mod frugtsyren.

 

Anbefalet til dig