Alvorlig sikkerhedsbrist ved Novo Nordisk-byggeri: Fare for amputation eller skade med døden til følge

Af: Amalie L.

|

08/07/2024

Nyheder
Genrefoto / foto: Tada Images / Shutterstock.com
Genrefoto / foto: Tada Images / Shutterstock.com
Byggepladsen ved Novo Nordisks udvidelse i Kalundborg har været i skarpt fokus hos Arbejdstilsynet.

Lige nu læser andre også

Efter hele 14 besøg i år afslører tilsynsrapporter alvorlige sikkerhedsbrister, der har resulteret i flere strakspåbud til farmaci-giganten.

Det skriver Ekstra Bladet

Med en aktindsigt i disse rapporter kan MedWatch berette, at Novo Nordisk gentagne gange har overtrådt gældende sikkerhedsregler. Arbejdstilsynets inspektører har gang på gang fundet forhold, som har udgjort en betydelig risiko for alvorlige personskader. 

I en af Arbejdstilsynets skrivelser blev der skrevet:

“Der er en betydelig fare for alvorlig personskade som for eksempel amputation eller skade med døden til følge. Derfor får I et strakspåbud.”

Blandt de alvorlige mangler var fraværet af en evakueringsplan samt mangel på førstehjælpsudstyr. Begge dele er helt grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger, som burde være på plads.

Desuden blev det konstateret, at der ikke var en tilstrækkelig adskillelse mellem arbejdskøretøjer og gående medarbejdere, hvilket skabte en potentielt farlig situation for de ansatte.

Særligt alarmerende var det også, da Arbejdstilsynet under et besøg i april opdagede, at ingen af de arbejdende håndværkere brugte åndedrætsværn, selvom de arbejdede i farligt støv. Dette er et direkte brud på lovgivningen på området og kan have alvorlige helbredsmæssige konsekvenser for de ansatte.

Sikkerhedsproblemerne kulminerede den 16. maj, hvor byggepladsen blev ramt af en brand. Ulykken opstod, da udenlandske håndværkere uden de nødvendige certifikater og arbejdstilladelser var i gang med at lægge tagpap.

Novo Nordisk har valgt ikke at kommentere på de mange rapporter over for MedWatch.

Anbefalet til dig