Amalie i modvind: Jeg er ikke racist

10/6/20 08:17

Nanna Christina Smidt

Foto: TV3
Amalie er kommet galt afsted på de sociale medier, og blev hurtigt dømt af sine følgere, da hun delte et opslag på sin Instagram, hvor hun påtalte Black Lives Matter-demonstrationen i København.

Kort tid efter fjernede Amalie opslaget, og lavede et nyt, hvor hun undskyldte, og forsikrede sine følger om, at hun altså ikke var racist.

Bekymret for den store forsamling

Da der i weekenden var demostration for Black Lives Matter i København, var der 15.000 danskere samlet, og det fandt Amalie Szigethy forkert på grund af coronavirus, derfor valgte hun at dele et opslag på sin Instagram. Det skriver Reality Portalen.

I opslaget delte Amalie sin bekymring over den store samling af mennesker til demonstrationen i København. Hun fortalte om, hvordan Danmark netop var genåbnet efter coronavirus, og at det derfor var dumt, at mødes så mange mennesker, så smitten kunne spredes igen, men opslaget vagte harme blandt Amalies følgere, og mange af dem skrev vrede kommentarer til den unge forsidefrue. Følgern er vrede over Amalies kritiske tilgang til demonstrationen.

Amalie blev ked af de mange hadefulde henvendelser, og nu har hun at fjernet sit opslag, og i stedet skrev et nyt, hvor hun uddyber sine holdninger.

I det nye opslag skriver hun: 

Først og fremmest skal det siges – gerne slå en stor fed tyk streg over at jeg IKKE er rasict. Jeg kender selv mange som er udlænding og har venner som ikke har samme hudfarve som mig. Black lives matter – JA og jeg har super meget respekt at man demonstrere I Danmark. Tag gerne mine ord ind til dig/jer. MEN jeg forstår ikke at man skal gøre det i denne tid. Igår kopierede jeg en politikers opslag fra hans Facebook og lagde op på min Instagram og siden da skal jeg da ( holder lige vejret ) svinet til af “black lives matter” grupper. Jeg har respekt for jer og det i gør og jeg beklager dybt hvis det opslag jeg lagde op forvekslede til at jeg skulle være rasict og ikke havde samme holdninger, for det har jeg. Så guys, udlændinge, sorte, tynde, hvide ( you name it ) fald ned for fanden og stop haden. Jeg har kun kærlighed til jer og det i gør er kun godt, men tænk over den sygdoms pandemi vi har i verden og alt det vi også har været så gode at kæmpe mod. Jeg er ikke ude på en debat blot en mening. Jeg har slettet opslaget fra igår fordi jeg godt kunne se hvordan det kunne misforståes men jeg har stadig mine meninger og holdninger. Jeg vil lade det ligge nu og ikke gå ydeligere ind i debat men respekt herfra og pas på hinanden derude! X Amalie #blackouttuesday #Corona