Amerikanske droner har dræbt Al-Qaeda-leder

02/08/2022

Ida Hansson

Foto: YouTube/Ayman al-Zawahri
Ayman al-Zawahri, der tog over fra Osama bin Laden er nu blevet dræbt i Kabul i en terrorbekæmpelsesmission.

Mest læste i dag

USA siges at have dræbt Al-Qaeda-lederen Ayman al-Zawahri, 71, i et droneangreb, er det blevet rapporteret.

Den amerikanske præsident Joe Biden holdt en tale om en "succesfuld terrorbekæmpelsesmission" mandag aften (1. august) og bekræftede nyheden og refererede til den som "retfærdighed er blevet leveret".

"Denne terrorleder er ikke mere. Mennesker rundt om i verden behøver ikke længere at frygte den onde og beslutsomme morder. Vi gør det klart igen i aften. Det uanset hvor lang tid det tager, uanset hvor du gemmer dig. Hvis du er en trussel mod vores folk, vil USA finde dig og tage dig ud," lød det fra præsident Biden.

I en erklæring til journalister havde en højtstående embedsmand i Biden-administrationen tidligere sagt: "I weekenden gennemførte USA en terrorbekæmpelsesoperation mod et betydeligt Al Qaeda-mål i Afghanistan. Operationen var vellykket, og der var ingen civile tilskadekomne."

Ifølge POLITICO sagde en af ​​dem, der blev orienteret om operationen, at angrebet på den afghanske hovedstad Kabul blev ledet af CIA, men en talsmand for Pentagon sagde, at militæret ikke for nylig har gennemført nogen angreb i området. Det skriver Daily Star.

Forsinkelsen i offentliggørelsen af ​​Al-Zawahris død skyldtes, at den amerikanske administration ønskede at udsætte udgivelsen af ​​oplysningerne, indtil de kunne bekræfte hans død.

Senator Ted Cruz, et medlem af Senatets Udenrigskomité, kaldte operationen "en vigtig bedrift" og tilføjede: "Dette angreb bør være en besked til terrorister i nær og fjern: hvis du konspirerer om at dræbe amerikanere, vil vi finde og dræbe dig ."

Egyptisk-fødte Al-Zawahri, efterfulgte Bin Laden efter sidstnævntes død i 2011, i en mission udført af US Navy Seals i Pakistan.

Det er ikke umiddelbart klart, hvem der skal efterfølge Al-Zawahiri som leder af terrorgruppen.

Anbefalet til dig