Amira Smajic fra 'Den sorte svane' bryder tavsheden: Udtaler sig for første gang siden dokumentaren

Nyheder
Foto: TV 2
Foto: TV 2
Amira Smajic er en kvinde, der er kommet på alles læber, siden hun deltog som hovedperson i 'Den sorte svane'. Nu har hun udtalt sig for første gang, siden dokumentaren blev vist.

Lige nu læser andre også

Det er de færreste danskere, der ikke har set alle fem afsnit af dokumentarserien 'Den sorte svane'. Derfor er det også de færreste, der ikke kender til Amira Smajic, der var hovedpersonen i den populære og chokerende serie.

Det er nogle uger siden, at dokumentaren udkom, og siden da er skeletterne væltet ud af skabet som følge af dokumentaren. Flere medier har gravet i deltagernes fortid, hvorfor der også løbende er dukket nye historier op om Amira Smajic.

Selvom der har været rigtig meget fokus på hende på det seneste, har hun selv holdt sig helt ude af søgelyset. Indtil nu. Amira Smajic har nemlig udtalt sig for første gang efter udgivelsen af dokumentaren.

Det sker i et større interview med Berlingske, hvor hun sætter ord på, hvordan dokumentaren har ændret hendes liv - og bestemt ikke til det bedre. Tværtimod hævder hun, at hun har fået ødelagt sit liv af den meget populære dokumentar.

I interviewet fortæller hun også om, at hun i dag lever med dødstrusler, hvorfor hun har en konstant frygt for sit eget liv.

"Jeg kan sige så meget, at det har har haft ekstremt voldsomme og fatale konsekvenser for alle aspekter af mit liv. Efter at TV 2 publicerede dokumentaren, har alle, der vil hævde sig i det kriminelle miljø, et motiv til at skade mig," siger hun til Berlingske.

Her hentyder hun især til femte og sidste afsnit, hvor det afsløres, at hun har kørt et dobbeltspil. Hun har ført journalisterne bag lyset, da hun har begået kriminalitet under arbejdet med dokumentaren. Men i interviewet med Berlingske afviser hun, at der skulle være hold i disse anklager.

Dokumentaren havde premiere i slutningen af maj, hvorfor det også var her, at mange danskere for første gang stiftede bekendtskab med Amira Smajic.

I den meget opsigtsvækkende dokumentar fortalte den 36-årige erhvervsjurist, at hun i mere end ti år havde deltaget i diverse kriminelle handlinger, som hun selv beskrev som at 'muliggøre', at andre har kunnet begå kriminalitet.

I dokumentaren bliver hun præsenteret som en 'muldvarp', der vil ud af det kriminelle miljø og desuden har et ønske om at belyse problemet. Hun har også fortalt journalist Mads Brügger, at hun har arbejdet sammen med 'dem alle sammen' i den københavnske underverden.

Med andre ord, så har hun haft relationer til og udført arbejde for folk i rockerklubberne Hells Angels, i Bandidos, i Satudarah. Hertil har hun gennem årene også udført arbejde for folk i banderne LTF og NNV.

Hendes rolle har været at rådgive dem i forhold til økonomisk kriminalitet, hvorfor hun blandt andet har hjulpet med at hvidvaske penge. Ligeledes har hun også fungeret som en form for bindeled mellem underverdenen og oververdenen.

I forbindelse med udgivelsen af dokumentaren meddelte TV 2, at det var Amira Smajic selv, der tog kontakt til hende. Det skulle hun efter sigende have gjort for flere år siden, da hun havde et ønske om at afsløre det kriminelle samarbejde mellem underverdenen og oververdenen.

Anbefalet til dig