Andel Energi med stor nyhed til 900.000 danskere: Sådan ser du elpriserne en hel uge frem

18/09/2023

Jesper Bengtson

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Nu er det muligt at se priserne på el en hel uge frem.

Mest læste i dag

Mandag introducerede Andel Energi en banebrydende opdatering til deres app, der giver næsten en million danskere mulighed for at tage kontrol over deres strømforbrug på en helt ny måde. 

I mere end et år har Andel Energis app tilladt brugerne at følge elpriserne, og tidligere kunne de kun se den præcise timepris for den kommende dag. 

Nu åbner Andel Energi døren til fremtiden ved at give brugerne mulighed for at se den forventede timepris en hel uge frem.

Det skriver Ekstra Bladet.

Kasper Søvsø, der er funktionschef hos Andel Energi, forklarede begrundelsen bag den nye funktion: 

“Elpriserne svinger meget fra dag til dag. For at sikre, at vores kunder bedre kan planlægge deres energiforbrug, har vi lavet den her funktion, så de kan se flere dage frem”, udtaler han til Ritzau.

Den forventede timepris beregnes ved hjælp af avancerede prisprognoser, der tager højde for historiske elpriser, tidsmæssige mønstre og vejrprognoser. 

“Prognosen er relativt sikker fra dag til dag, så man kan se, om det bedst kan betale sig for eksempel at oplade elbilen lørdag eller søndag. Prognosen opdateres flere gange om dagen”, udtaler Kasper Søvsø.

Elpriserne nåede hidtil usete højder i 2022. Især på grund af Ruslands invasion af Ukraine, blev gaspriserne sendt til himmels. Dette førte til en bølge af apps fra danske elselskaber, der hjalp forbrugerne med at navigere i det skiftende prislandskab.

Siden lanceringen af ​​deres app i maj 2022 har Andel Energi tiltrukket mere end 900.000 brugere, og interessen for at følge elpriserne forbliver stærk. 

Tidligere på året tilføjede Andel Energi push-beskeder med de aktuelle timepriser til appen, hvilket resulterede i en mindre tilbagegang i det daglige besøgstal. Alligevel åbnede mere end 300.000 brugere appen i august.

Anbefalet til dig