Anders Breivik med sindssyg udtalelse: “Terror er nødvendig”

Af: Mie M.B

|

09/01/2024

Nyheder
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Breivik er fængslet på 12. år siden mordene på 77 unge tilbage i 2011

Lige nu læser andre også

I retten har der lydt skarpe advarsler mod massemorderen Anders Behring Breivik, der for øjeblikket fører sag mod den norske stat vedrørende hans fængselsforhold.

På andendagen af retssagen forventes det, at Breivik selv skal udtale sig, men allerede nu har statens advokat, Andreas Hjetland, udsendt en advarsel. Advokaten mener ikke, at man bør stole på Breiviks forklaring og påpeger, at han "har en plan for alt." Breivik, der i 2011 dræbte 77 mennesker, reagerede ved at ryste på hovedet. Det skriver Ekstra Bladet.

Tvisten i retten drejer sig om, hvorvidt de strenge regler, som Breivik er underlagt, bør blive mildnet. Han har været isolationsfængslet i 12 år, og staten mener, at disse foranstaltninger er nødvendige på grund af den "ekstreme risiko for grænseløs vold," som Breivik udgør.

For at underbygge denne opfattelse fremlægges en logbog i retten, hvor fængselsbetjentene har dokumenteret samtaler med Breivik bag fængselsmurene. Ifølge dokumentationen har Breivik blandt andet udtalt, at han mener flere terrorhandlinger er nødvendige.

Breivik sagsøger igen den norske stat og ønsker mere kontakt med personer, der ikke er fængselsansatte. Han ønsker færre restriktioner vedrørende besøg og brevveksling. Statsadvokaten forklarer, at de stoppede breve ofte er masseudsendelser til personer, Breivik ikke kender, med det formål at opbygge netværk.

Anbefalet til dig