Anders kørte for stærkt: Du gætter aldrig, hvor meget han måtte betale

05/06/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Mange mennesker har prøvet at trykke lidt for hårdt på speederen, og endt med at betale en træls fartbøde. Men en fartbøde i denne størrelse er nok ikke set før.

Mest læste i dag

Desværre har nogle mennesker sikkert prøve at have lidt for travlt i trafikken. Det kan være et vigtigt møde der stresser, et barn der skal hentes eller noget helt tredje.

I sådanne tilfælde er det let at lægge lidt for meget tryk speederen, og hvis man er rigtig uheldig, så bliver man blitzet af politiet.

I Danmark koster en fartbøde i dag min. 1200 kroner. Overskrider man fartgrænsen med 30% eller mere, så må man hoste op med 3.000 kroner.

Milliardæren Anders Wiklöf fra Åland måtte dog betale en lille smule mere.

Han måtte nemlig hoste op med intet mindre en 1,4 millioner svenske kroner, hvilket svarer til cirka 900.000 danske kroner.

Bøden måtte den ålandske finansmand Anders Wiklöf betale efter at have kørt alt for stærk. Episoden skete i weekenden, skriver svenske Expressen med henvisning til Ny Åland.

"Men jeg har hørt, at de skal spare halvanden milliard på sundhedsvæsenet i Finland, så jeg håber, at pengene kan udfylde et hul dér", siger han til Ny Åland.

Ud over den dyre bøde fik milliardæren frakendt sit kørekort i ti dage. I Finland måles bødens størrelse ud fra den beskattede indkomst, deraf det høje beløb. Det skriver Aftonbladet.

Det er blandt andet toldfrit salg på baltiske færger, der har bidraget til Anders Wiklöfs formue.

Han er også den største ejer af Ålandsbanken og den fulde ejer af selskabet Wiklöf Holding, som består af omkring 20 virksomheder i Østersøens detail- og engroshandel, hoteller og byggeri og Archipelago Sea Helicopter Service.

Anbefalet til dig