Angreb på Ukraines præsidenten er afværget

02/3/22 07:58

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Et angreb mod Volodymyr Zelenskyj, som angivelig skulle have fundet sted, blev afværget.

Chefen for Ukraines sikkerhedsråd, Oleksij Danilov, påstår, at den ukrainske hær har forhindret et attentatforsøg på landets præsident Volodymyr Zelenskyj.

Volodymyr Zelenskyj har også selv tidligere udtalt, at Vladimir Putins overordnede mål er at få dræbt Zelenskyj og hans familie.

Det oplyser de ukrainske myndigheder på Telegram ifølge Berlingske.

Ifølge de ukrainske oplysninger har en gruppe af specialstyrke soldater fra den lille republik Tjetjenien befundet sig i Ukraine med henblik på at dræbe præsidenten.

For 4 dage siden meldte landets leder, den altid loyale støtte til Vladimir Putin, Ramzan Kadyrov, at Tjetjenien naturligvis ville hjælpe Rusland med militær støtte i Ukraine. 

“Præsidenten tog den rette beslutning. Vi vil udføre hans ordrer,” lød det søndag fra Kadyrov.

Trods et indbyggertal på cirka 1,4 million, så er Tjetjenien kendt for at have nogle “hårde hunde” som soldater, der altid er leder Kadyrov 100 % loyal.

Foruden den nylige og nuværende indsættelse i Ukraine, så har Kadyrovs styrker førhen støttet Rusland i operationer i både Syrien og Georgien.

Også Belarus med Alexandr Lukasjenko i spidsen har beordret flere styrker til at tage sydpå til grænsen mod Ukraine, hvor fem taktiske kampgrupper kan slutte sig til hundredvis af andre soldater.

Foto: Shutterstock/Ukraine, Donetsk. 17.02.2022

Foto: Shutterstock/Ukraine, Donetsk. 17.02.2022

Dog hævdes det, at de ikke skal i direkte kamp.

Dermed har Rusland altså direkte militær støtte fra to andre nationer.

I går var der også forlødninger om, at den private sikkerhedstjeneste kaldet Wagner gruppen angiveligt skulle befinde sig i hovedstaden Kiev med henblik på at kunne udføre opgaver for Vladimir Putin.