Anklager Vesten: Skubber Rusland ind i '3. Verdenskrig'

Af: Ida Hansson

|

28/02/2022

Foto: Shutterstock
Vladimir Putin genoptager beskydningen af ​​Ukraine, efter at Vesten er anklaget for at 'skubbe Rusland ind i 3. Verdenskrig'

Mest læste i dag

Eksplosioner blev hørt i både Kiev og Kharkiv mandag morgen, ifølge det ukrainske nationale nyhedsbureau, Ukrinform. Det oplyser TheSun.

Det sker efter, at Vesten blev anklaget for at "skubbe Rusland ind i 3. Verdenskrig" af den hviderussiske præsident Alexander Lukasjenko, en nær allieret med Vladimir Putin.

Højt beredskab

Alexander Lukasjenko insisterede på, at sanktioner iværksat af lande, herunder Storbritannien og USA, fremskynder Moskvas invasion af Ukraine.

"Nu er der en masse snak om banksektoren, gas, olie, SWIFT (SWIFT er en international standard, til at identificere en bank). Det er værre end krig. Dette presser Rusland ind i en tredje verdenskrig," sagde Alexander Lukasjenko og fortatte:

"Vi skal holdes tilbage her for ikke at komme i problemer. Fordi atomkrig er enden på alting."

Tidligere havde Alexander Lukasjenko advaret om, at krigen i Ukraine vil "blive en kødkværn", hvis den fortsætter.

Der skal holdes fredsforhandlinger mellem Ukraine og Rusland, bekræftede Volodymyr Zelenskyy i dag - på trods af at Vladimir Putin satte sine atomstyrker i højberedskab.

Diplomater fra Kiev og Moskva skal mødes "uden forudsætninger" nær Prypyat-floden på den hviderussiske grænse, mens Vladimir Putins invasion buldrer videre på fjerdedagen.

Præsident Volodymyr Zelenskyys bagland meddelte, at den hviderussiske leder, Alexander Lukasjenko, "har taget ansvaret for at sikre, at alle fly, helikoptere og missiler, der er stationeret på hviderussisk territorium, forbliver på jorden under den ukrainske delegations rejse, samtale og tilbagevenden."

Foto: Shutterstock/ Præsident Volodymyr Zelenskyy

Ukraines udenrigsminister Dmytro Kuleba sagde, at forhandlingerne blev indkaldt efter en samtale mellem Volodymyr Zelenskyy og Alexander Lukasjenko, da man frygtede, at Hviderusland forberedte sine tropper på at slutte sig til Moskvas invasion.

I en tv-transmitteret tale sagde Dmytro Kuleba: "I dag var vi så tæt som nogensinde på indtræden af ​​hviderussiske væbnede styrker i krigen. Det er grunden til, at præsident Zelensky og præsident Lukasjenko talte i dag".

Dmytro Kuleba fortalte, at diplomater vil mødes "uden foreløbig aftale" om, hvad resultatet af samtalerne kan blive.

"Vi tager dertil for at sige, hvad vi synes om denne krig og Ruslands handlinger," tilføjede Dmytro Kuleba.

"Jeg tror, ​​at det faktum, at Rusland ønsker at tale uden nogen forudsætninger eller ultimatum, uden nogen krav rettet til Ukraine, allerede er en sejr for Ukraine."

Volodymyr Zelenskyy har tidligere nægtet at forhandle i Hviderusland, men ifølge Dmytro Kuleba fortalte Hvideruslands præsident, at der "ikke ville være et sådant træk", så længe de planlagte forhandlinger fortsætter.

Men Volodymyr Zelenskyy indrømmede, at han ikke var sikker på en positiv beslutning fra forhandlingerne, idet han sagde: "Jeg tror ikke rigtig på resultatet af dette møde, men lad dem prøve, så længe at ikke en eneste borger i Ukraine er i tvivl om, at jeg som præsident, forsøgte at stoppe krigen."

Farlig retorik

Forud for invasionen af Ukraine advarede Vladimir Putin, at Rusland "i dag er en af ​​de mest magtfulde atommagter".

"Til enhver, der ville overveje at blande sig udefra - hvis I gør det, vil det får konsekvenser, der er større end nogen, I har stået over for i historien," sagde han.

Foto: Shuttertsock/ Kiev, februar 2022

Som svar afviste USA Vladimir Putins påstande, og dets ambassadør i FN, Linda Thomas-Greenfield, kaldte hans træk "uacceptabelt".

Kiev vågnede i dag til flere luftangrebssirener efter missilangreb, der gjorde himlen orange. 

Ukrainske styrker kæmper mod de russiske tropper på gaderne i Kharkiv og forbliver i "fuld kontrol", siger lokale befalingsmænd.

 

Anbefalet til dig